Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

TAVA BÖREĞİ (Kuru Yufkadan )



TAVA BÖREĞİ 

Ilk defa Ordu'da yedigim kolay ve leziz bir börek Ordu 'da kuru yufkayı heryerde bulabilirsiniz 5-6 kadın mahalle aralarında akşama kadar yufka açıp pişirip satıyorlar. Kadın her daim üretir eve destek verir.

6 adet kuru yufka (işkefe)
250gr yıkanmış ıspanak
Tuz, karabiber, pul biber
1 su bardağı sıvıyağ

- Yufkaları soğuk su ile doldurdugunuz legenin içerisine batırıp teflon tavaya yeleştiriyoruz eğer yufkalarınız büyük ise ılık su ile yufkaları sulayıp sofra bezine üst üste dizip üzerini örtüp biraz yumuşamasını bekliyoruz. 
-Ispanakları ince ince kıyıp baharat ve sıvı  yağla birlikte karıştırıyoruz.
-Teflon tavaya ilk iki yufkayı yerleştirip ıspanaklı harcın yarısını seriyoruz.
-Sonra iki yufka daha üstüne dizip kalan ıspanaklı harçtan seriyoruz.
-Son iki yufkayı da yerleştirip orta ateşte kızartmaya başlıyoruz.
-En üst kata kapak yada oval bir tepsi ile bastırıp altı kızarana kadar orta ateşte pisiriyoruz. 
-Kızarmaya başladıktan sonra kalan yağın yarısını böreğin kenarlarına  sızdırıp böregi alt üst ediyorum.  -Yarım saatte nefis bir börek hazırlamış olacaksınız afiyet olsun. 
 
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
 







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f