Muskalı Katlı Poğaça
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı ılık su
2 yumurta (sarısını üzerine sürmek icin ayırıyoruz)
1 paketyaş maya
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
un
Ara Katlara Sürmek için
100 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatımış )
1 kase beyaz peynir
bir miktar ince kıyılmış maydanoz
Üzerine
bir miktar çörekotu
Mayayı ılık su ve şekerle karıştırarak eritiyor
Süt, yumurta akı,tuz, sıvı yağ ve un ile hamurunuzu yoğuruyoruz.
Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz.
Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamurdan 12 adet yumak yapıp her birini tabak büyüklüğünde açıyoruz.
Aralarına tereyağ sürerek 6 şarlı üst üste dizip iki büyük hamur katmanı yapıyoruz.
Yağlı hamurumuzun üstüne bir bez örtüp 15 -20dakika dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamuru oklava ile açıyoruz üçer parmak kalınlığında şeritler kesiyoruz.
Her şerite birer kaşık peynirli harçtan koyup resimdeki gibi muska şeklinde sarıyoruz.
Yağlı kağıt serdigimiz fırın tepsisine yerleştirip yarım saat kadar daha tepside mayalandırıp yumurta sarısını sürüp çörekotunu serpistirip 185'C derecede ısıtılmış fırında
pişiriyoruzHer şerite birer kaşık peynirli harçtan koyup resimdeki gibi muska şeklinde sarıyoruz.
Afiyet olsun
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder