Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

PATLICAN TÜRLÜSÜ



Patlıcan Türlüsü


 SAYFA SAHiPLERiNiN DiKKATiNE kesinlikle hiçbir sayfada tariflerimin yayınlanması için iZiN VERMiYORUM bu benim en dogal hakkımdır

500 gr.kuşbaşı dana yada kuzu eti
Küçük bir parça kuyruk yağı
2 adet patlıcan
2 adet patates
2 adet yeşil biber
4 diş sarımsak
4-5 adet domates
2 su bardağı sıcak su + 1 tepeli yemek kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, kimyon

Dana eti sebzelerle birlikte pişerse sebzeler erir yemeğin lezzeti olmaz.
Bu nedenle  dana eti kullanacaksanız eti önceden biraz su ilave ederek haşlayın.
Kuzu eti kullanacaksanız haşlamaya gerek yok. Kendi suyu ve yağıyla sebzelerden önce kavuruyoruz.
Ben de dana eti kullandım önce haşladım sonra kuyruk yağını küçük küçük doğrayıp ete kattım .Kuyruk yağı eriyip iyice kızarana kadar etle birlikte orta ateşte kavurup önce doğranmış sarımsak ve biberleri katıp birlikte biraz daha kavurdum.
Sonra sırasıyla doğranmış patlıcanları, sonra patatesi ekleyip hiç karıştırmadan 5 dakika pisirdim.
En üste doğranmış domatesleri ekleyip tuzunu ve baharatlarını atıp hiç karıştırmadan 10 dakika pişirdigimiz yemeğimiz salça ve sıcak suyu karıştırıp tencereye ilave edip sebzelerin dirliği gidene kadar hiç karıştırmadan pişirmeye devam ediyoruz.
Tenceredeki sebzeler küçülüp pişmeye yakın hal aldığında bir kez alt üst karıştırıp pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.
https://www.facebook.com/mutfakkeyfim









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f