Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

EV PEYNİRİ (Limon İle Mayalama Yöntemi )



Ev Peyniri  ( limon ile mayalama )

Bugüne kadar peynir mayası, sirke ile yaptığımız peyniri bugünde limonla mayalandırıp takipcilerimize bir kolaylık daha sunuyoruz. Benim fikrimi sorarsanız hem fazla miktarda peynir elde etmek hemde uzun süre salamura saklamak istiyorsanız peynir mayası kullanarak peynir yapmanızı tavsiye ederim. Benim gibi taze taze hemde az tuzlu tüketim yapmak isterseniz diğer iki şekilde de peynirinizi mayalayabilirsiniz .En güzelide kendinizin ev ortamında taze ve Katkısız olarak peynir yapmanızı.

•Malzemeler
2 litre taze süt
2 çay kaşığı tuz
2 adet limon

• Önce sütü ocağa koyup kaynamaya bırakıyoruz, Kaynamaya başladıktan sonra taşırmadan birkaç dakika kaynatıyoruz.
• İlk olarak tuzunu atıp karıştırıyoruz.
• Limonu bir kaseye sıkıp suyunu da süte ilave edip karıştırıyoruz ve bir kaç dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
• Sütün içerisinde mayalanma hemen başlıyor ve kesik kesik oluyor.
• Ilıyana kadar bekleyip sonra süzgeçe çok sık olmayan bir bez serip peynirimizi üzerine boşaltıp süzüyoruz.
• Ben halka kalıp koydum bezin içerisine şekli daha düzgün olması için isterseniz sizde deneyebilirsiniz.
• Üzerine bir ağırlık koyup 3-4 saat peynir alt suyunun iyice sızmasını sağlıyoruz.
• Bezden çıkardığımız peyniri servis tabağına alıp buzdolabında bir kaç saat dinlendirip servis ediyoruz
 • Afiyet olsun.
• Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz  https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
• Bu güzel tarif için  www.yemektarifleri-sitesi.com ' a Teşekkürler










  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 yorum:

Renkli Pasta Sepeti dedi ki...

En iyisini yapıyorsunuz.. Evde üretmek en iyisi.. Annelerimiz hep öyle yapardı.. Şimdi hazıra çok alıştık maalesef..

selma Yıldırım dedi ki...

Maşallah Yasemin'ciğim... deneyeceğim

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f