Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

BAYRAM TATLILARI

 


BAYRAM TATLILARI 

*GÜL TATLISI 

*MİDYE BAKLAVA 

*HALKA TATLISI 


GÜL TATLISI 

125 gr.tereyağı yada margarin
1 çay bardağı Süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı irmik
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 buçuk -3 su bardağı un 

Süslemek için
Fıstık  yada badem 

Şerbet için
2 buçuk su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

*Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatıyoruz.Kaynadiktan sonra limon suyu ekleyip ocağı biraz kısıp 10 dakika daha kısık ateşte kaynatıp şerbeti ocaktan alıyoruz.
*Hamurumuz için bütün malzemeyi yoğurma kabına alıp azar azar un ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
* Hamurumuzu iki parçaya bölüp ilk yumağı 3mm.kalınlığında açıyoruz. Su bardağı ağzıyla yuvarlak halkalar kesiyoruz. 
*Dört adet yuvarlak hamuru birbirine paralel olacak şekilde üst üste diziyoruz. İlk koyduğumuz yuvarlaktan sonuncuya doğru yuvarliyoruz. 
*Bıçakla ortadan kesiyoruz. Kenarlarını biraz geri kıvırıp ortasına badem veya fıstık koyup tepsiye yerlestiriyoruz. 
*Bütün hamurlar aynı işlemi yapıyoruz. Ortalama 30-35 adet gül tatlısı çıkıyor 
*Önceden ısıtılmış fırında 180 'C pisiriyoruz .
*Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra ılık şerbeti üzerine döküyoruz. 
*Afiyet olsun. 
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim


MiDYE BAKLAVASI 

1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı buğday nişastası
1 yumurta
1 çay kaşığı silme tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
4 su bardağı un

İÇİ İÇİN
1 kase iri çekilmiş ceviz

ŞERBETİ İÇİN
3 Su bardağı şeker
2 buçuk su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

HAMURLARI AÇMAK İÇİN
1 su bardağı buğday nişastası

*Sıvı malzemeleri yoğurma kabına alıp çırpacakla çırpıyoruz. Önce nişasta, tuz ve kabartma tozunu ekleyip azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
*Hamurumuzu 12 eşit parçaya bölüyoruz üzerini mutfak bezi ile örtüp 15 dakika dinlendiriyoruz
* Hamurları tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz, üzerine nişasta serpiştirip üst üste koyuyoruz.
*Merdane yardımıyla hamuru açabildiğiniz kadar açıp inceltiyoruz. Bir ucundan başlayıp rulo haline getiriyoruz.
*Hamurumuzu bir parmak kalınlığında dilimliyoruz.
*Her dilimi çay tabağı kadar açıp içerisine ceviz koyup kenarlarını hafif bastırarak kapatıyoruz.
* Tereyağını tavada eritip tatlımızın üzerine döküyoruz.
*Önceden ısıttıgımız fırında 185'C pişiriyoruz.
* Şerbeti için şeker ve suyu tencereye ekleyip kayatıyoruz.Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip bir süre daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
*İlk sıcaklığı geçince ılık tatlının üzerine döküyoruz.
*Afiyet olsun

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim 


HALKA TATLISI

2 ,5 su bardağı un 

2 su bardağı su 

1 yemek kaşığı şeker

1 yemek kaşığı irmik 

1 yemek nişasta

1 fiske tuz

3 yumurta


Şerbeti için

3  buçuk su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

Çeyrek limon 


Kızartmak icin 

1 litre yağ


Öncelikle şerbetimizi yapıyoruz.Su ve sekeri karıştırıp limon suyunu ekleyip kaynadıktan sonra 20 dakika kadar daha kaynatıp koyu bir şerbet yapıyoruz. Şerbeti akşamdan yaparsanız daha koyu ve soguk olur.

Su ,tuz,seker ve tereyağını tencerede karıştırarak eritiyoruz.Kaynadıktan sonra ununu ilave edip tahta kaşıkla pütür olmayacak şekilde karıştırıp ocaktan alıyoruz. 

Ilıdıktan sonra içerisine teker teker yumurtaları ekleyip cok yumusak olmayan bir hamur yoguruyoruz.

Irmik ve nisastasını da ekledikten sonra hamuru sıkma torbasına dolduruyoruz.

Yıldız büyük boy uç kullanabilirsiniz. 

Soguk yağın icerisine hamuru istediginiz büyüklükte sıkıp makas yardımı ile kesiyoruz.

Orta ateste hamurları pisirip soguk şerbete bırakıyoruz.Afiyet olsun 

Hamurunuz katı olursa bir yumurta daha ekleyebilirsiniz.

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f