Çilek Mevsimi
6 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı ılık su
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı limon suyu
1paket vanilya
1paket kabartma tozu
İç Kreması
1 kg. Süt
1 bardaktan bir parmak eksik nişasta
1 yemek kaşığı tepeli un
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tepeli margarin
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1paket vanilya
Dış Kreması ve Süslemek için
1 Paket çilek
1 paket kremsanti +1 çay bardağı soğuk süt
2 adet kivi
♡ Kremamız için Vanilya ve margarin hariç bütün malzemeleri tencerede çırpıp koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp margarini ekliyoruz.ilk sıcaklığı geçince vanilyasını katıp arada bir karıştırarak soğumaya bırakıyoruz.
♡ Kremsantiy soğuk sütle çırpıp krema torbasına doldurup buzdolabinda bekletiyoruz.
♡ Yumurtanın beyazını limon suyu ile beyazlayana kadar çırpıyoruz.
♡ Sarısını şekerle ve ılık suyla birlikte yüksek ayarda mikserle 10 dakika çırpıyoruz.Unun yarısını ve kakaoyu ekleyip çırpıyoruz
♡ İki harcı birlestirip kalan unu vanilya ve kabartma tozunu ekleyip spatulayla karıştırarak yediriyoruz.
♡ 26'lık kelepçeli kek kalıbını yağlayıp unluyoruz pandispanyayı boşaltıp 200'C önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
♡ Pandispanyayı üç eşit parçaya kesiyoruz her kata krema sürüp dilimlenmiş çilek dizip kalan krema ile pastamızı kaplıyoruz.
♡ Pastamızın dış çevresini kremsanti ile şekillendirip kivi ve çileklerlede istediğiniz şekli vererek süsleyip 2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis ediyoruz .Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder