Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

AŞK PASTASI



AŞK PASTASI

 SAYFA SAHiPLERiNiN DiKKATiNE kesinlikle hiçbir sayfada tariflerimin yayınlanması için iZiN VERMiYORUM bu benim en dogal hakkımdır

Bu Pastamız çok özel kurs arkadaşım İrina eşi için ilk defa doğum gününde kendi elleriyle pasta yapmak istemiş. Benden yardım istedi Okul çıkışı birlikte bu pastayı hazırladık o kadar mutlu olduki anlatamam. Avusturyalı bir beyefendi ve Rus bir hanımefendinin aşklarına küçük bir sevinç kattım. Sevgi evrenseldir dili, dini, ırkı olmaz  Bende bu yüzden adını Aşk Pastası koydum.

Pandispanya için
(4-6 kişiliktir )
2 yumurta
1 tepeli su bardağı +1 yemek kaşığı  (150gr )un
1 buçuk tepeli yemek kaşığı  (40gr )nişasta
1 tepeli çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı ıspanak püresi
yarım çay bardağı ılık su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
bir fiske tuz

Kreması için
500 gr.süt
1 su bardağından bir parmak eksik  (90gr )un
1 çay bardağı tepeli  (80gr )şeker
1 tepeli yemek kaşığı  (20gr )nişasta
2 tepeli yemek kaşığı kakao
40 gr.çikolata
2  paket vanilya

Süslemek için
1 tane muz
6-7 adet Ahududu
3 adet Böğürtlen
1 adet kivi
1 paket Kalpli beyaz çikolata

Yumurtanın sarısını şeker, ılık su ve ıspanak püresini birlikte 10 dakika yüksek ayarda mikserle çırpıyoruz.
Yumurtanın beyazını tuzla birlikte köpük haline gelene kadar çırpıyoruz.
İki harcı birleştiriyoruz.
Un, vanilya, nişasta ve kabartma tozunu eleğe koyup bir kez eleyip tekrar eleğe koyup karıştırdığımız harca eleyerek ekleyip spatulayla karıştırarak yediriyoruz.
20 'lik kelepçeli kek kalıbının tabanını tereyağ ile yağlayıp unluyoruz. Harcımızı boşaltıp mutfak tezgahına bir kaç kez vurarak kabarcıklarını alıyoruz.
Önceden ısıttıgımız fırında 200'C pisiriyoruz.
Tencerenin içerisine un, nişasta, şekeri ve kakaoyu koyup kaşık la karıştırıyoruz sütünü yavaşça ekleyip ocakta koyulasana kadar karıştırarak pisiriyoruz kaynamaya başlayınca çikolatayı ekleyip ocaktan alıyoruz. İlk sıcaklığı geçince vanilyasını ekliyoruz. Arada bir karıştırarak soğutuyoruz. Pastaya kullanmadan önce mikserle yüksek ayarda 5 dakika kadar çırpıyoruz.
Pandispanyayı dört eşit parçaya kesiyoruz. Her kata krema sürüp meyve diziyoruz bütün katlara aynı işlemi yapıyoruz.
Kalan kremadan biraz krema torbasına doldurup buzdolabında bekletiyoruz. Diger kalanlada pastamızı kaplıyoruz . Meyvelerle süslüyoruz pastanın kenarlarına krema sıkıp üzerine kalpli çikolataları diziyoruz. Buzdolabında bir saat kadar dinlendirdikten sonra servis ediyoruz afiyet olsun.







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f