KARALAHANA SARMASI
İki taraftan da Karadenizli olunca Karalahana Sarması olmazsa olmazlarımızdan. Ordu 'da kalın ve iri sarılırken Tokatta bir tane iri yapraktan en az 10 tane minik muska şeklinde sarılır. Zor gibi görünse de eliniz alıştıkca hızlı ve düzgün sarmayı başarıyorsunuz. Sunum itibariyle de çok beğeni almaktadır.
1 deste haşlanmış karalahana
1 kase pirinç
2 yemek kaşığı bulgur
1 orta boy kuru soğan yada 5-6 dal taze soğan
1tutam maydanoz
1tatlı kaşığı kuru reyhan yada bir deste taze reyhan
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber, kimyon
Sosu için
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 diş doğranmış sarımsak
1 buçuk su bardağı sıcak su
tuz
Soğan ve maydanozu ince ince dogruyoruz. Pirinç ve bulguru yıkayıp süzgeçten geçirdikten sonra bir kaba alıp ortasını açıyoruz salca su ve zeytinyağını koyup karıştırıyoruz.Baharatlarını atıp soğan ve maydanozunu ekleyip karıştırıyoruz.
Lahana yapraklarını serip ortasını kesip alıyoruz. Kenar yapraklarını uzun seritler halinde kesiyoruz.
Serit halindeki yaprağı elimize alıyoruz 1 tatlı kaşığı harç koyup üçgen olacak sekilde harcın üstünü kapatıp sağlı sollu cevirerek sarıyoruz
Bütün lahana yapraklarını sardıktan sonra yağ tavasına sarımsakları doğrayıp yagla birlikte kavurup salçasını ve tuzunu atıp karıştırıyoruz sıcak suyunu katıp kaynatıyoruz sarmaların üzerine döküp düz bir tabak kapatıp orta ateşte pisiriyoruz
Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
2 yorum:
Harika , ellerine saglik
Teşekkürler
Yorum Gönder