Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

BEŞ CAYI ÖZEL




SİGARA BÖREĞİ
EZME
YEŞİL MERCİMEK  SALATASI
HAYDARİ
ACILI SEBZE TURŞUSU

Bizim evde meze cok sevilir yaz döneminde yemek yerine tercih ettigimiz lezzetler misafirlerimizi memnun ettiği gibi midelerimizide şenlendiriyor.




Sigara Böreği


Yurtdışında satılan hazır yufkalar parşomen kağıdı gibi sigara böreğine hasret kalmıştıkki bu japon yufkalarıyla karşılaştım. İş yerinde çokca kullandığımız bu yufkalar bizimkilerden çok daha leziz ve çıtır. Asien Marketlerde , Bregenz 'de Yaren Süper Markette bu yufkaları temin edebilirsiniz.Buzlukta saklanabilmesi de biz çalışanlara kolaylık sağlıyor.


1 paket Spring Roll Pastry


İç Harcı için

1 kase beyaz peynir


Yufkalar kare olduğu için önce makasla yufkaları 4 esit parçaya kesiyoruz. Uzun dikdörtgen yufkalar elde ediyoruz.

Yufkanın  köşesinin karşısına  peynir koyup köşeyi üzerine kapatıyoruz. Muskalı yapar gibi sağlı sollu yufkayı katıyoruz ucunu suya batırıp yapıştırıyoruz .

Normal şekilde Sigara Böreği yapmak isterseniz yufkayı bir  ucundan karşı ucuna üçgen olacak sekilde çaprazlama kesiyoruz. Geniş kısmına peynir koyup normal sigara böreği şeklinde sarıyoruz.

Bol yağda kızartıyoruz. Afiyet olsun.
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim



HAYDARİ


1 dilim beyaz peynir

6 yemek kaşığı süzme yoğurt

yarım demet dereotu

2 diş ezilmiş sarımsak

tuz

1 tepeli yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı nane


- Beyaz peyniri çatalın arkası ile eziyoruz.

- Dereotunu bol suda yıkayıp incecik kıyıyoruz

- Yoğurdun içerisine ezilmiş sarımsağı, dereotunu ve peyniri ekleyip karıştırıyoruz.

- Tereyağı yağ tavasında eritip naneyi ilave edip biraz kavurup soğutuyoruz.

- Soğuyan tereyağınıda yoğurtlu harcımıza katıp karıştırıyoruz

- Mezemiz yada dip sosumuz hazır afiyet olsun




Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
 

YEŞİL MERCİMEK SALATASI

1 buçuk şu bardağı yeşil mercimek

Yarım demet maydanoz

Yarım demet dereotu

6-7adet yeşil soğan

1 adet kırmızı kapya biber


Sosu için

1 çay bardağı zeytinyağı

1 limon suyu

Karabiber , pul biber , sumak , tuz

Nar ekşisi  (isteğe bağlı )


Mercimekleri bol suyla haslayıp , süzüp sogutuyoruz .

Yesillikleri ince ince doğuyoruz .

Zeytinyağını limonla çırpıp baharatlarını ekleyip sosumuzu tamamlıyoruz.

Mercimeği yeşillikler ve sosla birlikte karıştırıp servis tabağına alıyoruz .

Limon ve kırmızı biber dilimleriyle süsleyip servis ediyoruz . Afiyet olsun .


Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim



EZME

2 adet domates

1 adet kırmızı etli biber

1 adet acı /tatlı yeşil biber

1 adet iri kuru soğan

4 diş sarımsak

4-5 dal maydanoz saplarıyla birlikte

2 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

Kuru reyhan, nane, dereotu kurusu

Yedibahar ( yedi çeşit baharat )

Karabiber, tuz, isot

Yarım çay bardağı zeytinyağı


● Soğanı ve sarımsağı robatta bir tur çekip iri bırakıyoruz.

● Üzerine kırmızı ve sivri biberleri kesip ilave ediyoruz birlikte çekip iyice küçülttükten sonra derin bir tabağa boşaltıyoruz.

● Maydanozları saplarıyla birlikte çekiyoruz.

● Domatesleri dörde bölüp maydanozun üzerine doldurup bütün baharatları da ekleyip çekiyoruz.

● Soğan ve biberlerin üzerine boşaltıyoruz.

● Zeytinyağını harcımızı üzerine döküp karıştırıyoruz sık gözlü bir süzgeçe boşaltıp 1 saat kadar suyunun süzülmesi için buzdolabında bekletiyoruz

● Servis tabağına alıp servis ediyoruz.

● Ezmenin suyu tam süzülmezse 3 kat havlu peçeteyi servis tabağının üzerine kapatıp biraz bastırın ve bu şekilde bekletin

● Afiyet olsun

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f