Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

FiYONK POGACA




FİYONK POĞAÇA

2 Su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta (sarısı üzerine sürülecek )...
1 paket yaş maya
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
Un

İç Harcı
1 kase çökelek
Bir tutam maydanoz

Üzerine
Yumurta sarısı
Çörekotu

* Şeker ve yaş mayayı yoğurma kabına koyuyoruz üzerine su, sıvıyağ ekleyip çırpacakla çırpıyoruz .
Tuzunu ve yumurtanın beyazını ekleyip azar azar un ilave edip ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
Hamurumuz iki katı çoğalana kadar mayalandırıyoruz.
*Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde yumaklar döküyoruz.
*Her yumağı büyük boy çay tabağı kadar açıyoruz.
*Hamurun ortasına cökelekli harç koyup yarım ay şeklinde kapatıyoruz.
* Yarım ay şeklindeki pogacanın oval kısmına resimdeki gibi iki çizik atıyoruz.
*Hamurun iki uçlarını ortada birleştirip kesik attığımız parçayı uçların üzerine doğru kapatıyoruz.
*Fırın tepsisine yerlestirdigimiz pogacalari yarım saat tepside mayalandırıyoruz.
*Yumurta sarısını sürüp çörekotunu serpiştirip önceden ısıtılmış fırında 180 'C pişiriyoruz.
*Afiyet olsun













  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 yorum:

LEZZET TRAMVAYI dedi ki...

güzel bir sunum güzel lezzet ellerinize saglık sevgiler
www.lezzettramvayi.com

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f