Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

KREMŞANTiLi YUMAK POĞAÇA




Kremşantili Yumak Poğaçalar

İlk duyduğumda tuhafıma gitsede denedikten sonra çok beğendim yumuşacık Pastane poğaçalarını aratmayan bir lezzet

 •  200gr.oda sıcaklığında yumuşatımış tereyağı
 •  1 paket kremşanti
 •  1 su bardağı ılık süt
 •  1 çay bardağı sıvıyağ
 •  1 paket yaş maya
 •  1 tatlı kaşığı tuz
 •  2 adet yumurta  ( sarısını üzerine sürmek için ayırıyoruz  )
 •  Un

 • Üzerine yumurta sarısı

• Ilık sütün içerisine mayayı eritiyoruz
• Sırayla toz kremsantiyi, tereyağını, sıvıyağı yumurta beyazını ve tuzunu atıp çırpacakla karıştırıyoruz
• Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz. Hamurumuzu 1saat dinlendiriyoruz.
• Dinlenen hamurdan cevizden biraz büyük yumaklar yapıyoruz  avucunuzda  iyice yuvarlıyoruz pürüzsüz olmasını sağlıyoruz
• Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine aralıklarla poğaçaları diziyoruz
• Yumurta sarısı sürüp önceden ısıttıgımız fırında 200'C pişiriyoruz
• Afiyet olsun

• Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz
https://www.facebook.com/mutfakkeyfim





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f