Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

AKSAM MENÜSÜ



AKSAM MENÜSÜ
*BİBER DOLMASI
*DOMATES SOSLU MAKARNA
*KAVURMA
*YER LAHANASI YOGURTLUSU








KAVURMA

1 kg.kuzu kuşbaşı

1 kase kuzunun kendi yağı

3 diş sarımsak

Kekik, kimyon, pul biber ve tuz



Sarımsağı soyup kuşbaşı doğranmış kuzu etiyle birlikte tencereye koyup kendi suyu ile pişmeye bırakıyoruz.
Suyunu çeken etler pişmemişse kaynamış sıcak su ilave edip pişirmeye devam ediyoruz.
Suyunu çekip pişen etlere kendi yağını katıp  kavrulmaya bırakıyoruz bu arada bolca kekik ekip diğer baharatlarını da ekleyip etlerin hafiften kızarmasıni bekliyoruz.
Bu aşamada fazla karıştırmayın etler ezilip dağılmasın en son tuzunu atıp servis ediyoruz.
Afiyet olsun

Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz

https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2015/04/kavurma.html



DOMATES SOSLU REYHANLI ŞERİT  MAKARNA


4-5 adet sarımsak

1 adet kırmızı biber

2 adet yeşil biber

4 adet domates

4-5 dal taze reyhan

1 çay bardağı sıvıyağ

Tuz, karabiber, kırmızı toz biber

1 paket Barilla Şerit Makarna


*Biberleri ve sarımsağı ince ince kıyıyoruz.

*Reyhanı ve domatesi dogruyoruz.

*Sıvıyağı tavayakoyup üzerine sarımsak ve biberleri katıp birlikte kavuruyoruz.

*Domatesleri ekleyip suyunu saldıktan sonra reyhanını ilave edip birlikte öldürüyoruz.

*Baharatlarını katıp ocağı iyice kısıyoruz.

*Makarnayı haşlayıp süzmeye yakın suyundan bir kepçe alıp sosa katıyoruz.

*Makarnayı süzüp servis tabağına alıyoruz.

*Üzerine istediğiniz gibi sosu ekleyip servis ediyoruz.

*Afiyet olsun.

https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2016/05/domates-soslu-makarna.html



YER LAHANASI (KOHLRABİ )


Türkiyede var mı bilmiyorum tadı çok lezzetli sağlıklı bir sebze diyebilirim. Yoğurtla birleşince de yemeklerin yanına tamamlayıcı olarak nefis bir lezzet ortaya çıkıyor.


2 kişilik


1 adet kohlrabi

300 gr.suzme yogurt

Tuz

1 diş ezilmiş sarımsak

Salata tozu (isteğe bağlı)

1 kasık mayonez (isteğe bağlı)


Üzerine

1 tatlı  kaşığı nane

1 yemek kaşığı sıvıyağ


Kohlrabi soyup rendeliyoruz.

Yoğurdun içerisine diğer malzemeleri ekleyip karıştırdıktan sonra rendelenmiş kohlrabi üzerine boşaltıyoruz.

Yağı ısıtıp naneyi biraz kavurup üzerine boşaltıp servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

https://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2018/03/yer-lahanasi-kohlrabi-yogurtlusu.html



BİBER DOLMASI

1kg.dolma biber

1 kase pirinç

3-4 yemek kaşığı bulgur

1 tutam dereotu…
1 tutam maydanoz
1yemek kaşığı reyhan
1adet kuru soğan
2 yemek kaşığı biber salçası
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su

karabiber, tuz, kimyon


Kaynatmak için

1 yemek kaşığı salça
2su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı sıvıyağ

Tuz


Soğan, maydanoz ve dereotunu dogruyoruz.
Pirinç ve bulguru yıkayıp süzüyoruz yeşilliklerini ilave ediyoruz
salça ılık su baharatlar ve sıvıyağı çorba kasesinde çırpıp pirinçlere ekliyoruz.
Biberleri oyup içlerini hazırladığımız harçla dolduruyoruz ağızlarına biberlerin kendi saplarını yada domates dilimleriyle kapatabilirsiniz .
Salça tuz sıvıyağ ve suyu çırpıyoruz tenceremize ekleyip orta ateste pisiriyoruz.
Biber dolmalarını ister sade isterseniz yogurtla servis edebilirsiniz afiyet olsun



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f