Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

AKSAM MENÜSÜ










NOHUTLU BULGUR PİLAVI  (HİNDİ SUYU İLE )
(4kisilik)
1adet hindi veya tavuk budu
1 çay bardağı ıslanmış nohut yada haşlanmış nohut
4 su bardağı su
Tuz
2 su  bardağı bulgur
2 yemek kaşığı Tereyağı

Hindi butunu nohutla birlikte tencereye koyup üzerine suyunu ekleyip bir tutam tuz atıp pişmeye bırakıyoruz. Hindi eti pismeden suyu azalırsa mutlaka sıcak su ekleyin
Pişen hindi etini tencereden çıkarıyoruz.Etin suyunu süzüp alıyoruz.
Tencerenin dibinde kalan nohutlarìn üzerine 2 buçuk şu bardağı haşlama suyundan koyup kaynatıyoruz .Bulguru ekleyip tuzunu ayarlayıp orta ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Tereyağını eritip pişen pilava ekleyip karıştırıyorum. Hindi butunu parçalara bölüp pilavla birlikte servis ediyoruz.Afiyet olsun.



HAYDARİ

Her türlü et yemeğinin yanında, kumpirin içerisinde hatta cipslerin yanına bile hazırlayabileceğiniz nefis ve kolay bir mezemiz var.
Bugün iş yerinde 4 kg.hazırladım festivalde dip sos olarak kullanılacak.
Tarife bir göz atalım mı?


1 dilim beyaz peynir
6 yemek kaşığı süzme yoğurt
yarım demet dereotu
2 diş ezilmiş sarımsak
tuz
1 tepeli yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane

- Beyaz peyniri çatalın arkası ile eziyoruz.
- Dereotunu bol suda yıkayıp incecik kıyıyoruz
- Yoğurdun içerisine ezilmiş sarımsağı, dereotunu ve peyniri ekleyip karıştırıyoruz.
- Tereyağı yağ tavasında eritip naneyi ilave edip biraz kavurup soğutuyoruz.
- Soğuyan tereyağınıda yoğurtlu harcımıza katıp karıştırıyoruz
- Mezemiz yada dip sosumuz hazır afiyet olsun
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz




Kuru Köfte

*  500 gr dana kıyma
*  2-3 dilim bayat ekmek içi
*  1 – 2 Soğan
*  2  diş sarımsak
*  1 çay kaşığı karabiber
*  1 – 2 çay kaşığı kimyon
*  1 yumurta
*  Yarım demet maydanoz
*  Kızartmak için 1 bardak zeytinyağ veya ayçiçek yağı

Soğan sarımsak ve maydanozu robotta çekip kıyma ve ekmek içine katıyoruz. Yumurtasını kırıp yoğuruyoruz.
Baharatlarını ekleyip tekrar yoğurup 1 saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
Dinlenen köftemizi şekillendirip teflon tavada kızartıyoruz.
Afiyet olsun




Kurutma Fasulye Yemeği

Yazın taze Fasulyeler den kurutmalık yaptık, kışa da hazır yemek oldu. Zahmetli gibi görünsede lezzeti de bambaşkadır.

1 kase kurutma fasulye
1 adet kuru soğan
2 adet etli kırmızı biber
2 su bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber
Fasulyeleri ayıtlıyoruz yazdan kuruttugumuz için temiz olsada bir elden geçiriyoruz.
2-3 bardak sıcak suyu Fasulyelerin üzerine boşaltıp yumuşamasını sağlıyoruz.
Tencereye zeytinyağını koyup üzerine robotta çektiğimiz soğan ve kırmızı biberleri ekliyoruz. Biraz kavurup salçasını ekliyoruz üzerine sıcak suyu boşaltıyoruz. Bir taşım kaynatıp fasulyeleri ilave ediyoruz.
Fasulyeler pişmeye yakın baharatlarını atıp servis ediyoruz.
Afiyet olsun

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f