Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

BES CAYINA BES AYRI LEZZET



Beş Çayında yada haftasonu zamansız gelen misafirlere yapılabilecek en pratik ve lezzetli tatlarla karşınızdayım
               PORTAKAL SOSLU CHEESECAKE
               YUMUŞACIK PASTANE POĞAÇASI
               HARDAL SOSLU MAKARNA SALATASI
               TARATOR
               SİMİT KURABİYE



PORTAKAL SOSLU CHEESECAKE



●Tabanı İçin
200gr.yulaflı bisküvi 
125gr yumuşak Tereyağı 
1 çay bardağı çekilmiş ceviz  

●Kreması için 
2 paket (400gr) labne peyniri 
1 paket  (250gr )sıvı krema 
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker 
3 yumurta 
2 paket vanilya 

●Portakal Sosu  
2 su bardağı taze portakal suyu  
2 yemek kaşığı nişasta
4-5 yemek kaşığı şeker (portakalın ekşiligine göre şekerini ayarlayın )

●Süslemek için 
2 adet portakal 

*Yulaflı Bisküviyi robottan geçirip un haline getiriyoruz oda sıcaklığındaki tereyağla ve cevizle yoguruyoruz. 24 'lük kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı fırın kağıdı serip hazırladığımız harcı tabanına bastırarak yayıyoruz. Buzlukta kremasını hazırlayana kadar bekletiyoruz. 
*Labne Peynirini şekerle birlikte mikserle çırpıyoruz.Krema kıvamı aldığında tek tek yumurtasını ekleyip çırpıyoruz. Un  ve vanilyayı ekleyip sıvı kremayı katıp mikserle çırpıyoruz. 
*Buzluktan çıkardığımız kalıba kremayı boşaltıp önceden ısıtılmış fırında 10 dakika 200'C sonra da hafif renk alana kadar 160'C pişiriyoruz.Cheesecakenizi kürdanla kontrol edip pistiginden emin olduktan sonra fırını kapatıp kapağını yarı açık bırakıyoruz.  
Fırına yanmaz bir kapta su koymayı unutmayın cheesecake çatlamaması  için 
*Portakal suyunu nisasta ve sekeri tencereye boşaltıyoruz. Ocakta kıvam alana kadar pişiriyoruz. 
*Cheesecake  soğuduktan sonra portakal sosunu üzerine boşaltıp 15 dakika dışarda bekletip sonra buzdolabında bir kaç saat  dinlendiriyoruz.Servis yapmadan önce portakal dilimlerini dizip sunuyoruz. 
*Afiyet olsun.


Yumuşacık Pastane Poğaçası

3 su bardağı ılık su  (parmağınızla sıcaklığı hissedin  )
1 buçuk su bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 adet yaş maya
Un

Yumaklara sürmek için
125gr tereyağ yada margarin

İçine sürmek için
1 su bardağı çekilmiş ceviz
(Peynir, patates, kıymalı da olur)

Üzerine sürmek için
2 yumurta sarısı
Susam

-Ilık su ile birlikte şeker ve mayayı katıp eritiyoruz, tuzunu atıp yağını ekliyoruz azar azar un ekleyerek ele yapışmayan fakat yoğurupken hamurun ılıklığını hissedeceğiniz bir hamur yoguruyoruz. Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz.
-Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde yumaklar döküp üzerine nemli bir mutfak bezi örtüp 15 dakika  daha dinlendiriyoruz.
-Yumakları tatlı  tabağından biraz büyük açıp içerisine 1 tatlı kaşığı tereyağ sürüp ceviz ekeliyoruz biraz bastırıp (cevizlerin dökülmesi için ) bir uçtan başlayarak sarıp rulo yapıyoruz.
-Rulomuzu ipe düğüm atar gibi düğümlüyoruz .
-Bütün yumaklara aynı işlemi yapıyoruz 3 tepsiye yakın çıkıyor tepsilerin üzerini nemli bezle örtüyoruz yarım saat daha mayalandırıyoruz.
-Pogacanın özelliği hamuru iyice mayalandırıp daha yumuşak olmasını sağlamak
-Yumurtasını sürüp susamını serpip önceden ısıttıgımız fırında 190'Cpisiriyoruz.
-Afiyet olsun


Simit Kurabiye

Çıtır çıtır ağızda dağılan simit kurabiyeleri eminim sizde beğeneceksiniz tarife bir göz atalım beğenmeden geçmeyelim 😊

125 gr.oda ısısında Tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 yumurta sarısı  (beyazı üzerine )
Un

Üzerine
Kavrulmuş susam
Yumurta beyazı

Tereyağını sıvı yağ  iyice yogurarak krema kıvamı aldırıyoruz. Un hariç diğer malzemeleri ilave edip ununu azar azar ekleyerek ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur yoguruyoruz. Hamurdan küçük parçalar koparıp simit şekli veriyoruz.
Yumurtanın beyazını catalla biraz çırpalım Simitleri önce yumurtanın beyazına sonrada susama bulayıp önceden ısıtılmış fırında  180 'C pişiriyoruz. Afiyet olsun


HARDAL SOSLU MAKARNA SALATASI

2 kişiliktir

1 su bardağı küçük boy kelebek makarna
Bir tutam roka
1 dal yeşil soğan
2 yemek kaşığı mısır
2 yemek kaşığı mor lahana turşusu

Hardal Sosu için
(Bu sosu yeşil salatalar da da kullanabilirsiniz
1 yemek kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı mayonez
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber

Makarnayı  haşlıyoruz , çok fazla pişirmeye dikkat edelim,Mor lahana turşusunu sudan geçirip,  roka ve  soğanla birlikte ince ince doğuyoruz.
Sosumuzun malzemelerini bir kasede iyice karıştırıyoruz.
Haşlanmış makarnayı soguttuktan sonra hardal sosu ile iyice karıştırıp diğer salata malzemelerini ekleyip servis ediyoruz.Afiyet olsun


TARATOR (Cevizli ve Tahinli )

1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
8-10 dal maydanoz
1 kaşe süzme yoğurt  (250-300gr.)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1tutam tuz
İsteğe bağlı bir tutam acı pul biber

Tahinli ve cevizli Taratoru ister kahvaltıda, ister atıştırmalık ekmek üstüne yada davet sofralarınızda soğuk meze olarak kullanabileceğiniz pratik bir lezzet. Malzemeleri her evde bulunabilecek olan Tarator isteğe bağlı olarak sarımsak ekleyebilir yada bol acılı yapabilirsiniz

Maydanozu bol suyla yıkayıp ince ince kıyıyoruz, Bütün malzemeleri geniş bir kapata güzelce karıştırıyoruz. Zeytinyağını ister içine isterseniz servis ederken üzerine de dökebilirsiniz. Servis tabağına aldığımız mezemizi bir dal maydanoz yada dereotu ile servis ediyoruz. Afiyet olsun.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f