Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

KARA ELMAS KURABİYESİ (Nutellalı)




Kara Elmas Kurabiyesi
Ağızda dağılan yapımı kolay , sunumu güzel lezzetiyle tartışılmaz bir kurabiye

Malzemeler ( 60 tane)

200gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Un

Süslemek için
100 gr. Toz şeker
Oda sıcaklığında nutella yada fındık ezmesi

Oda sıcaklığındaki tereyağ , sıvıyağı ve pudra şekerini yoğuruyoruz.
Yumurtasını kırıp kakao, kabartma tozu ve vanilyayı katıp karıştırıyoruz.
Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
Hamurumuzdan cevizden biraz küçük parçalar alıp avucumuzda yuvarlayıp orta kısmına bastırıyoruz.
Bütün hamuru yuvarladıktan sonra toz şekeri geniş ve çukur  bir tabağa boşaltıp  kurabiyeleri şekere bulayıp fırın yağlı fırın kağıdı serdigimiz tepsimize  aralıklarla diziyoruz.
Önceden ısıttıgımız fırında 160'C pişiriyoruz.
Kurabiyeler pişip soğuduktan sonra krema torbasına nutella yada fındık ezmesi koyup kurabiyelerin ortasına sıkıp servis ediyoruz.


Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
 








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Kurabiyeler bi harika. Ellerinize sağlık...

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f