Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

KREMALI ÇİLEK SOSLU CHEESCAKE


 KREMALI ÇİLEK SOSLU CHEESCAKE

Sevgili gelinim Delal 'in doğum günü için hazırladığım olaylı , 3 gün sonra yiyebildigimiz kazazede cheesecake . Malesef bazen bizde de pastalar kabarmayabiliyor, soslar katılaşıp , pastalar çatlayabiliyor.
İşten geldim hafta arası yoğun tempolu olunca cheesecake  yapmaya karar verip başladım  pişerken tam ortasında bir çatlak oldu başladım sosunu  yetistiremedim. Yemekten sonra portakallı sos hazırladım ve cam sos  tenceremde pisirdim tam kıvam almışken  tencere çıt sesiyle taban kısmından ayrıldı ocaktan taşan portakal sosları heryeri kapladı. Çok üzücü bütün emek boşa gitti. Sanırım bugun günümde değilim herşeyi bıraktım. Ertesi gün yeniden cheesecake tamamladım.Son hali ve tadı muhteşem oldu . 

●Tabanı İçin
200gr.yulaflı bisküvi 
125gr yumuşak Tereyağı 
1 çay bardağı çekilmiş ceviz  

●Kreması için 
2 paket (400gr) labne peyniri 
1 paket  (250gr )sıvı krema 
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker 
3 yumurta 
1 paket vanilya 

●Çilek Sosu için 
250 gr çilek 
Yarım çay bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta 

●Süslemek için 
1 paket kremşanti +1 su bardağı soğuk süt 

*Yulaflı Bisküviyi robottan geçirip un haline getiriyoruz oda sıcaklığındaki tereyağla ve cevizle yoguruyoruz. 24 'lük kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı fırın kağıdı serip hazırladığımız harcı tabanına bastırarak yayıyoruz. Buzlukta kremasını hazırlayana kadar bekletiyoruz. 
*Labne Peynirini şekerle birlikte mikserle çırpıyoruz.Krema kıvamı aldığında tek tek yumurtasını ekleyip çırpıyoruz. Un  ve vanilyayı ekleyip sıvı kremayı katıp mikserle çırpıyoruz. 
*Buzluktan çıkardığımız kalıba kremayı boşaltıp önceden ısıtılmış fırında 10 dakika 200'C sonra da hafif renk alana kadar 160'C pişiriyoruz.Cheesecakenizi kürdanla kontrol edip pistiginden emin olduktan sonra fırını kapatıp kapağını yarı açık bırakıyoruz.  
Fırına yanmaz bir kapta su koymayı unutmayın cheesecake çatlamaması  için 
*Çileklerin üzerine suyu koyup püre haline gelene kadar blenderden geçirip tencereye boşaltıyoruz. Nişastasını katıp ocaktakıvam alana kadar pişiriyoruz. 
*Kremsantiyi soguk sütle çırpıyoruz ve krema torbasına yarısını dolduruyoruz 
*Cheesecake  soguduktan sonra kalan kremsantiyi cheesecake üzerine sürüp  çilek  sosunu üzerine boşaltıyoruz. 
*Kremsanti ile süsleyip buzdolabında bir gün bekletiyoruz. 
*Afiyet olsun. 
*Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://www.instagram.com/mutfakkeyfim










  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f