Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

HAŞHAŞLI CEVİZLİ ÇÖREKLER




HAŞHAŞLI CEVİZLİ ÇÖREKLER

2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1paket yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 kg.yakın (800gr.)un

İç Harcı
1 kase dövülmüş Haşhaş + 1 su bardağı eritilmiş tereyağ
1 Kaşe iri  çekilmiş ceviz
Üzerine
1 yumurta

Ilık sütün içerisine mayayı ve şekeri eritip sıvıyağı ekleyip karıştırıyoruz.
Tuz ve ununu ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamurdan oniki  yumak döküyoruz.

Her yumağı büyük servis tabağı kadar açıyoruz. İçerisine haşhaşlı tereyağdan sürüyoruz.Bir yufka daha açıp üzerine kapatıyoruz biraz tereyağ sürüp ceviz serpiştirip  yufkayı rulo şeklinde sarıyoruz. Elimizle ileri geri sürterek ruloyu biraz inceltip keskin bir bıçakla hamurumuzu uzunlamasına kesiyoruz. 
İki parça olan hamurumuzun kesik kısımları dışa dönük olarak örüyoruz  uç larını sıkıp çöreğin altına doğru katlıyoruz . 
Diğer yufkalara da aynı işlemi yapıyoruz. 
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine çörekleri  yerlestiriyoruz. 
Yumurtasını sürüp önceden ısıttıgımız fırında 195 'C pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfi







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f