Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

EV YAPIMI KEKSTRA




Ev yapımı Kekstra
Kekstra kalıplarını yıllardır kullanıyorum ama böyle bir kek olduğunu sevgili dostum  Selda Tosun https://yemekleralemi.com sayesinde öğrendim. Ondan esinlenerek bende bir kez daha ismine yakışır dolgulu kek  Kekstra 'yı hazırladım.

4 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı ılık su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağından biraz az un

Jölesi için
250gr taze çilek
4 yemek kaşığı şeker
2 tepeli yemek kaşığı nişasta
Yada hazır paket jöle yada meyve sosu kullanabilirsiniz

*Yumurtayı şeker ve ılık su  ile köpürene kadar çırpıyoruz. Sıvıyağını ekleyip unun yarısını azar azar ilave edip bir taraftanda mikserle çırpıyoruz.
*Kalan una vanilya ve kabartma tozunu ekleyip azar azar ilave ederek kekimizi hazırlıyoruz.
*Kekstra kalıbını biraz yağlayıp kekimiz den kalıbın orta kabartma kısmı kapanana kadar dolduruyoruz.
*Önceden ısıtılmış fırında 185'C içini   çekene kadar pişiriyoruz.
*Çilekleri doğrayıp şekerle birlikte bir süre bekletiyoruz suyunu salmaya başlayınca içerisine nişastasını katıp orta ateşte koyulasana kadar karıştırarak pisiriyoruz.
*Blenderla çilekleri çırpıp krema kıvamına getiriyoruz biraz soğumasını bekliyoruz.
*Soğuyan kekleri kalıptan çıkarıp ortalarına birer kaşık jöle koyup servis ediyoruz.
*Kekstra kalıbınız yoksa muffin kalıplarını kullanıp kekleri orta kısmını bıçakla keserek küçük bir oyuk yapabilirsiniz.
*Afiyet olsun
*Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 yorum:

Renkli Pasta Sepeti dedi ki...

Muhteşem.. Ellerinize sağlık...

selda Tosun dedi ki...

Harikasın canım eline sağlık����

Yasemin Yigit dedi ki...

Teşekkürler

Yasemin Yigit dedi ki...

Teşekkürler canım ☺

EMELCE LEZZETLİ ANLAR dedi ki...

Emeğine sağlık canım. Bu tek atımlık kellere bayılıyorum. Mutlaka denemek istiyorum. Tarifini listeme aldım. Sevgiler.

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f