Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

KAPUSKA (LAHANALI PiLAV)





Kapuska (lahanalı pilav)

yarım lahana
1adet orta boy soğan
yarım çay bardağı sıvıyağ
1yemek kaşığı biber salçası
1 kase bulgur
1su bardağı sıcak su
tuz, karabiber, pul biber

Yarım lahanayı kıyıp sirkeli suyun içinde bekletip yıkadıktan sonra süzgeçte suyunu çektiriyoruz.
Kuru soğanı ince ince kıyıp sıvı yağla kavuruyoruz.Bulgurunu ekleyip kısa süreli kavurup salcasını ve sıcak suyunu ilave ettikten sonra lahanalarıda ekliyoruz.
Lahanalar ilk önce tencerenize sığmayabilir azar azar ilave edin biraz yumuşayınca biraz daha ilave edip tencerenin dibinden üste doğru karıştırıp orta ateşte kontrol ederek pişiriyoruz.
Lahanalar pişene kadar suyunu çekerse biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz afiyet olsun.
Bizi facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://www.instagram.com/mutfakkeyfim









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f