ZENCEFİLLİ YILBAŞI KURABİYESİ
150 gr.oda sıcaklığında tereyağı
1 yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı toz tarçın
1 buçuk su bardağı un
Süslemek için
1 paket sıkma beyaz çikolata
1 paket sıkma sütlü çikolata
Renkli boncuk şekerler
Oda sıcaklığındaki tereyağının üzerine yumurtayı kırıp karıştırıyoruz. Nişasta ve pudra şekerini katıp 1 bardak unuda ilave ederek yoğurmaya başlıyoruz. Zencefil, tarçını ve kalan unu ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
Mutfak tezgahına un serpip hamurumuzu 1cm kalınlığında açıyoruz. Adam, çam, yıldız gibi dilediğiniz kalıplarla hamuru sekillendiriyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 180 'C 'de 15-20 dakika kadar pisiriyoruz. Kurabiyeleri soğuması için tel fırın tepsisine diziyoruz.
Çikolatalar yardımıyla resimdeki gibi kurabiyelerimizi renklendirip eğlenceli hale getiriyoruz. Afiyet olsun
Bizi facebooktan takip edebilirsiniz http://www.facebook.com/mutfakkeyfim
2 yorum:
Çok cici bu kurabiyeler. Ellerinize sağlık...
Teşekkürler 😉😀
Yorum Gönder