Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Çikolatalı Pasta






Çikolatalı Pasta

 *PANDİSPANYA İÇİN
6 yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
Yarım çay bardağı ılık süt
1 buçuk su bardağı un
1 paket vanilya
1paket kabartma tozu
Yarım limon suyu
 *KREMASI İÇİN
1 Litre süt
80 gr.sütlü çikolata
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1 yemek kaşığı  (30gr ) nişasta
1 buçuk su bardağı (180gr ) un
2 paket vanilya
*SÜSLEMEK İÇİN
1 paket kremşanti +1 su bardağı soğuk süt
1 paket damla çikolatası
1 kase rendelenmiş cikolata
*YAPILIŞI
-Yumurtanın sarısını şeker ve sütle krema kıvamı alana kadar çırpıyoruz. Yumurtanın beyazını yarım limon suyu ile beyazlayana kadar çırpıyoruz. İki harcı birleştiriyoruz Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip spatulayla karıştırarak yediriyoruz.
Yağlayıp unladıgımız 26'lık kekepçeli kalıba harcımızı boşaltıp mutfak tezgahına bir kaç kez vurarak kabarcıklarını alıyoruz. Önceden ısıttıgımız fırında pişiriyoruz.
-Vanilya ve çikolata hariç bütün malzemeleri tencerede çırpıp koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca çikolatayı ekleyip ocaktan alıyoruz arada bir karıştırarak soğumaya bırakıyoruz .Kremamız ılıkken içine vanilyasınıkatıp mikserle yüksek ayarda çırparak kremayı hazırlıyoruz.
-Pandispanyayı üç eşit parçaya kesiyoruz aralarına kremadan bolca sürüp kalan krema ile pastamızı kaplıyoruz. Kremşanti ile süsleyip damla çikolatası ve rendelenmiş çikolata ilede pastamızı tamamlıyoruz. Buzdolabında bir saat kadar dinlendirdikten sonra servis ediyoruz afiyet olsun.

Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://www.instagram.com/mutfakkeyfim








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f