Çikolatalı Mini Pasta
2 yumurta
1 tepeli su bardağı un + 1 yemek kaşığı (150gr )
1 buçuk tepeli yemek kaşığı (40gr.) nişasta
1 tepeli çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı ıspanak püresi
yarım çay bardağı ılık su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
Kreması için
500gr süt
1 su bardağından bir parmak eksik (90gr )un
1 çay bardağı tepeli (80gr )şeker
1 tepeli yemek kaşığı (20gr )nişasta
2 tepeli yemek kaşığı kakao
40gr çikolata
2 paket vanilya
Süslemek için
200 gr orman meyvesi
1 tane muz
Renkli şekerler
1paket kremşanti +1 su bardağı soğuk süt (ikisi birlikte çırpıyoruz )
❤ Tencereye süt, şeker, un ve kakaoyu ekleyip koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz.Kaynayınca çikolatasını ekleyip ocaktan alıyoruz ilk sıcaklığı geçtikten sonra vanilyasını katıp arada bir karıştırarak soğutuyoruz.
❤ Yumurtanın sarısını şeker, ılık su ve ıspanak püresini birlikte 10 dakika yüksek ayarda mikserle çırpıyoruz.
❤ Yumurtanın beyazını tuzla birlikte köpük haline gelene kadar çırpıyoruz
❤ İki harcı birleştiriyoruz.
❤ Un, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip spatulayla karıştırarak yediriyoruz.
❤ 20'lik Kelepçeli kalıbı yağlayıp unluyoruz. Harcımızı boşaltıp mutfak tezgahına bir kaç kez vurarak kabarcıklarını alıyoruz.
❤ Önceden ısıttıgımız fırında 200'C pişiriyoruz.
❤ Pandispanyayı dört eşit parçaya kesiyoruz
❤ Her kata krema sürüp meyve diziyoruz kalan krema ile pastamızı kaplıyoruz
❤ Kremşantiyi krema torbasına doldurup pastamızın üzerini süslüyoruz renkli şekerlerle de renklendirip buzdolabında bir saat kadar dinlendirdikten sonra servis ediyoruz
❤ Afiyet olsun
❤ Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
4 yorum:
Pasta nefis görünüyor. Ellerinize sağlık.. Sevgiler..
Pasta nefis görünüyor. Ellerinize sağlık.. Sevgiler..
Oyy bu nedir çok tatlı.
Pasta çok güzel görünüyor, denemeye düşünüyorum. Elinize sağlık..
Yorum Gönder