Yelpaze Börek
2 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (sarısı üzerine sürülecek )
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
Yarım paket yaş maya yada 1 paket kuru maya
Un
İç Harcı
1 kase Beyaz peynir
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Ilık sütün içerisine şeker ve mayayı katıp eritip 5-10 dakika kadar ön mayalanma için bekletiyoruz.
Kabarcıklar oluştuktan sonra sıvıyağ ve yumurta beyazını ekleyip çırpacakla çırpıyoruz.
Tuzunu atıp azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamurdan cevizden biraz büyük yumaklar yapıyoruz. Her yumağı çay tabağı kadar açıyoruz.
Kek kalıbının tabanını yağlıyoruz.ilk hamuru kalıba yerleştirip bir kenarına bir tatlı kaşığı peynir koyup diğer hamuru peyniri kapatacak şekilde paralel olarak üzerine kapatıyoruz. Bütün yumakları aynı şekilde yapıp yumurtasını sürüp önceden ısıttıgımız fırında 190'C pişiriyoruz.
Benim kalıbım 32'lik büyük kalıptı bütün hamuru aldı eğer yuvarlak kalıbınız yoksa dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt serip hamurlara yuvarlak şekil verebilirsiniz.
Afiyet olsun. Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz
https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
4 yorum:
Çok şık bir sunum olmuş.. Ellerinize sağlık...
Teşekkür ederim
Yorum Gönder