Porsiyonluk Pasta
Oğlum Mert Efe inanılmaz bir çocuk hergün pasta ve yemekler üzerine yeni fikirlerle geliyor. Koklayarak algılaması servis-sunum özelliği ve damak tadının çok iyi olması Aşçılık mesleğine bir adım sanki :)
Mert Efe 'den seçmeler :)
3 yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1 çay bardağı ılık süt
1 paket vanilya şekeri
1paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1buçuk su bardağı un
Kreması için
2 paket kremşanti
1 buçuk su bardağı soğuk süt
Süslemek için
Meyve
-Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz sütü ilave edip orta ayarda çırparken vanilya un kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ilave ediyoruz.
-Karton şeklindeki muffin kalıplarını yarısına kadar harçla doldurup önceden ısıttıgımız fırında 185'C içini çekene kadar pişiriyoruz.
-Kremşantiyi sütle çırpıp krema kıvamına getiriyoruz ve pastalar pişene kadar buzdolabında bekletiyoruz.
-Pişen keklerin kabarık kısmını bıçakla keserek düzeltip kekleri kalıptan çıkartıyoruz.
-Kekleri üç eşit parçaya kesiyoruz.
-Kremsantiyi krema torbasına doldurup pastaların her katına krema sıkıp çilek, kiraz yabanmersini, üzüm gibi meyvelerle renklendirip buzdolabında bir saat dinlendirip servis ediyoruz
-Afiyet olsun
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://www.instagram.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder