Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Yanık Tencere Temizliğinde püf noktası










LİMON + KABARTMA TOZU 

Günümüzde her temizlik için ayrı ayrı deterjanlar her eve giriyor. Mutfağım da önceden lavabonun altı çeşit çeşit deterjanlarla dolduranlardan birisi de bendim ☺
Artık deterjan sayım iyice azaldı hem doğal temizlik yapıyorum hemde param cebimde kalıyor ☺
Bugün  peynir, yoğurt ve çökelek yapma günümdeyim 20 kg.sütü pişirip, mayalarken tencerelerimden birinin dibi tuttu. En zor çıkan lekelerden birisidir süt yanığı. Mutfak malzemelerimle bununda üstesinden geldik. 
Tencerenin kaba yangını aldıktan sonra kağıt havlu ike kuruluyoruz .
Yanık olan yere kabartma tozu yada karbonat serpiştiriyoruz. 
Üzerine limon yada sirke sıkıp kaynamasının sona erene kadar bekletiyoruz. 
Sert bir süngerle temizleyip duruluyoruz. 
Bu güzel bilgiyi okuduysanız lütfen başkalarınada ulaşması için paylaşın 
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://www.instagram.com/mutfakkeyfim

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f