Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ÇİLEKLİ PASTA




Çilekli Pasta

(30 kişilik )
Bu hafta Futbol Kulübünün Yemeği için hazırladığım bu güzel pasta görüntüsü ile  gönülleri tadı ilede mideleri fethetti .Bu gecede emeği geçen herkese çok teşekkürler. Çocuklarımızda bu sene lisanslı futbolcu oldular hepimiz çok gurur duyduk.
 Kalabalık doğum günü kutlama gibi özel günler için ideal bir pasta diyebilirim

10 yumurta
1 su bardağı  (160gr ) şeker
2 su bardağı  (250gr ) un
Yarım su bardağı ılık süt
1 paket vanilya
1paket kabartma tozu
Yarım limon suyu

KREMASI İÇİN
2 litre süt
1 buçuk su bardağa yakın  (200gr ) şeker
1 su bardağından bir parmak eksik  (100gr)un
1 su bardağı  (100 gr.)nişasta
2 paket vanilya
1 tepeli yemek kaşığı tereyağı
2 paket sıvı krema

SÜSLEMEK İÇİN
1 Paket çilek
2 adet muz
50gr çikolata + 1 çay bardağı sıvı krema
1 paket Kakolu kremşanti + 1 çay bardağı soğuk süt
1 paket Sade kremşanti  + 1 çay bardağı  soğuk süt

☆ Tereyağı  , vanilya ve sıvı krema hariç diğer malzemeleri tencerede karıştırıp orta ateşte koyulasana kadar karıştırarak pisiriyoruz. Kaynayınca tereyağınıekleyip ocaktan alıyoruz. Arada bir karıştırarak üzerinin kabuk bağlamadan soğutuyoruz. Vanilyasını ekleyip mikserle yüksek ayarda çırpıyoruz. Tamamen soguduktan sonra
Sıvı kremayı tek tek ekleyip çırpıyoruz kremayı buzdolabında bekletiyoruz.
☆Kakaolu ve Sade kremşantiyi ayrı ayrı krema haline gelene kadar çırpıyoruz. İki ayrı krema torbasına doldurup buzdolabında bekletiyoruz.
☆Yumurtanın sarısını şeker ve ılık sütle köpük haline gelene kadar  çırpıyoruz. Un , vanilya, kabartma tozunu eleyerek ilave edip orta ayarda mikserle çırpıyoruz.
☆Yumurtanın beyazını yarım limon suyu ile beyazlayana kadar çırpıyoruz.
☆İki kremayı birleştirip spatulayla karıştırıyoruz
☆Dikdörtgen kelepçeli kek kalıbının tabanını tereyağ ile yağlayıp unluyoruz harcımızı boşaltıp mutfak tezgahına bir kaç kez vurarak kabarcıklarını alıyoruz
☆Önceden ısıttıgımız fırında 185'C içini çekene kadar pişiriyoruz.
☆Pandispanyayı soguduktan sonra 3 eşit parçaya kesiyoruz her kata krema sürüp çilek ve muz dilimleri diziyoruz. Kalan krema ile pastamızı kaplıyoruz
☆Sıvı kremayı ocakta kaynatıpiçerisine çikolatayı ekleyip karıştırarak eritiyoruz. Ilk sıcaklığı geçince pastamızın kenarlarını çikolata ile süslüyoruz.
☆Kakaolu ve Sade kremşanti ile resimdeki gibi süsleyip dilimlenmiş çileklerlede pastamızı renklendiriyoruz.
☆Buzdolabında bir kaç saat dinlendirip servis ediyoruz. Afiyet olsun

Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://www.instagram.com/mutfakkeyfim






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f