Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

GÜL ŞURUBU 2


Gül Şurubu 

Avusturyada kokulu reçellik gül bulmak nerdeyse imkansız. Her taraf güllerle dolu olmasına rağmen malesef Türkiyedeki o miss gibi kokan aromalı güllerin yerini tutmuyor.
İsvicrede reçellik güllerden buldum sevgili hemşerimiz Zeki Amcanın bahçesinde bir kök kokulu gül var ve ben her gitmemde toplayıp getiriyorum işte bu haftasonu da bunlar çıktı

4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 çay kaşığı ucuyla limon tuzu
Kokulu reçellik güller

Önce şekerle suyu kaynatıp serbetimizi hazırlıyoruz. Konsantre bir şurup olacağı için koyu şerbet daha iyi olacaktır.
Kıvamlı şerbetin içerisine gül yapraklarını ekleyip 5 dakika kaynatıyoruz.
Renk vermesi için son olarak limon tuzunu katıp orta ateşte 5 dakika daha kaynatıp şurubumuzu ocaktan alıyoruz.
Sürahiye soğuduktan sonra biraz gül şurubu koyup üzerine ister normal su isterseniz soda ekleyip tadını damak tadınıza göre ayarlayıp soğuk soğuk servis ediyoruz.
Afiyet olsun
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://www.instagram.com/mutfakkeyfim







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f