GÜL BÖREKLER
Bir dönem herkesin mutfağında gün sofralarında baş köşede yer alan sunumuyla göz dolduran gül börekleri yapımıyla da kolay
Yurt dışında yaşayanlar için Türkiyedeki hazır yufkaları bulmak zor. Hazır paketteki yufkalarsa tam bir facia parşömen kağıdı bile daha kolay şekil alır herhalde :)
Türkiye 'geldikçe 5-10 kg. Taze yufkayı bavullarda buralara kadar taşıyorum.
4 adet taze yufka
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
İç Harcı
1 kase beyaz peynir
Üzerine
1 adet yumurta
Bir tutam çörekotu
Yoğurtla sıvıyağı çırpıyoruz. Yufkaları mutfak tezgahına yayıp dörde kesiyoruz.
Yoğurtlu Sosu fırça yardımıyla yufkaya sürüyoruz
Resimdeki gibi kestigimiz yufka parçalarını elimizle çeviriyoruz ortasına biraz peynir koyup yufkanın kenarlarını üzerine kapatıyoruz. Dikkatlice böreği ters çevirip yağlı fırın kağıdı serdigimiz tepsimize diziyoruz.
Bütün yufkalara aynı işlemi yapıyoruz.
Üzerine yumurta sürüp çörekotunu serpistiriyoruz.
Önceden ısıttıgımız fırında 190'C pişiriyoruz
Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
1 yorum:
Şekiller gerçekten çok hoş, gül böreği deyince ben de gül şeklinde sarılanlardan zannettim:) Bu da çok çok güzelmiş farklı duruyor...
Elinize sağlık.
Ben de sayfama beklerim sizi, ziyarete gelir ve katılırsanız sevinirim.
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler...
Yorum Gönder