Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

GÜL BÖREKLER








GÜL BÖREKLER

Bir dönem herkesin mutfağında gün sofralarında baş köşede yer alan sunumuyla göz dolduran gül börekleri yapımıyla da kolay
Yurt dışında  yaşayanlar için Türkiyedeki hazır yufkaları bulmak zor. Hazır paketteki yufkalarsa tam bir facia parşömen kağıdı bile daha kolay şekil alır herhalde :)
Türkiye 'geldikçe 5-10 kg. Taze yufkayı bavullarda buralara kadar taşıyorum.

4 adet taze yufka
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt

İç Harcı
1 kase beyaz peynir

Üzerine
1 adet yumurta
Bir tutam çörekotu

Yoğurtla sıvıyağı çırpıyoruz. Yufkaları mutfak tezgahına yayıp dörde kesiyoruz.
Yoğurtlu Sosu fırça yardımıyla yufkaya sürüyoruz
Resimdeki gibi kestigimiz yufka parçalarını elimizle çeviriyoruz ortasına biraz peynir koyup yufkanın kenarlarını üzerine kapatıyoruz. Dikkatlice böreği ters çevirip yağlı fırın kağıdı serdigimiz tepsimize diziyoruz.
Bütün yufkalara aynı işlemi yapıyoruz.
Üzerine yumurta sürüp çörekotunu serpistiriyoruz.
Önceden ısıttıgımız fırında 190'C pişiriyoruz
Afiyet olsun

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 yorum:

Fulya Süzen dedi ki...

Şekiller gerçekten çok hoş, gül böreği deyince ben de gül şeklinde sarılanlardan zannettim:) Bu da çok çok güzelmiş farklı duruyor...
Elinize sağlık.
Ben de sayfama beklerim sizi, ziyarete gelir ve katılırsanız sevinirim.
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler...

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f