KIYMALI PORSiYONLUK BÖREK
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 buçuk yemek kaşığı tuz
Un
●İç Harcı
300 gr.Kiyma
1 buyuk boy kuru soğan
yarım çay bardağı zeytinyağı yada sıvıyağ
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber isteğe bağlı acı pul biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıcak su
●Yufkalara sürmek için
150 gr.eritilmis tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
●Üzerine
1 yumurta
-Kıymayı tencereye koyup kendi suyu ve yağıyla kavuruyoruz suyunu çeken kıymaya robotta iri çektiğimiz soğanları ekleyip karıştırıyoruz.
Salçasını ve baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz suyunu ekleyip 5 dakika daha pişirip soğumaya bırakıyoruz.
- Ilık sütün içerisine mayayı eritiyoruz. Sıvıyağı, ılık su ve tuzunu atıp çırpacakla karıştırıyoruz. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
- Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde yumaklar döküyoruz üzerine nemli bir mutfak bezi örtüp 10 dakika daha dinlendiriyoruz.
- Tereyağını eritip sıvıyağla birlikte karıştırıyoruz.
- Yumaklarımızı oklava yardımıyla çay tabağı kadar açıyoruz. Üzerine bir yemek kaşığı tereyağı sürüp pizza bıçağı yada resimdeki aparatla yarısına çizikler atıp
kıymalı harçtan koyuyoruz.
- Bir uçtan başlayarak yufkayı rulo şeklinde sarıyoruz bir ucunu tutup rulo halindeki hamuru çevresine doluyoruz.
- Bütün yumaklara aynı işlemi yapıyoruz. Yumurtasını sürüp önceden ısıttıgımız 200'C fırında pişiriyoruz.
-Afiyet olsun
-Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder