Karnıyarık
Türk Mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan bu özel yemek hemen hemen her evde pişirilir.Tek başına bir lezzet olan Karnıyarık özel günlerde masalarımızın ağır konuğudur.
2 kişilik Malzemeler
2 adet uzun ince patlıcan
1 adet domates
200 gr. Kıyma
1 adet büyük boy soğan
2 diş sarımsak
1 adet kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kuru maydanoz taze de olur
Kimyon, karabiber, kırmızı toz biber, kekik, tuz
1 çay bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
Fırınlamak için
1 tepeli yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı sıcak su
Tuz
Patlıcanları Kızartmak için
Bol yağ
Patlıcanları şeritler halinde soyup tuzlu suda yarım saat dinlendiriyoruz.
Kağıt Havluya alıp ıslaklığını kurutuyoruz.
Bol yağda kızartıyoruz.
Kıymayı kendi yağıyla ve suyuyla kavuruyoruz suyunu çeken kıymaya robotta iri çektiğimiz soğan sarımsak ve biberleri katıp birlikte kavuruyoruz.
Baharatlarını ve salçasını atıp karıştırdıktan sonra suyunu ilave ediyoruz. Şu yerine 2-3 adet rendelenmiş domates de ekleyebilirsiniz.
Patlıcanları fırın tepsisine alıyoruz. Orta kısmını kaşıkla açıp hazırladığımız harçtan dolduruyoruz. Üzerine dilimlenmiş domates kapatıyoruz.
Salça ve sıcak suyu karıştırıp biraz tuz attıktan sonra tepsiye boşaltıyoruz. Önceden ısıttıgımız fırında 180’C kaynayana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
0 yorum:
Yorum Gönder