ANNEM KETESİ
Sevgili annemin ellerine sağlık çok lezzetli ve kat kat bir kete yapmış çok lezizdi.
Malzemeler
1 kilo beyaz un
1 bardak esmer un …
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek tuz
yarım paket yaş maya
yeterince ılık su
1 kase iri çekilmiş ceviz,
75 gr. tereyağ
Hamura sürmek icin
1 yumurta sarısı
keten tohumu
Yaş mayayı bir bardak kadar ılık suda şekerle birlikte eritiyoruz.
Beyaz unla esmer unu , tuzu karıştırıp unun ortasını açıyoruz.
Mayayı boşaltıp yoğurmaya başlıyoruz yogurdukca ılık su ilave edip kıvamını ayarlayıp ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
30 dk. dinlendirdikten sonra 4 büyük yumak yapıyapıyoruz.
İlk yumağı merdane ile cok inceltmeden açıp 2 kaşık tereyağı sürüyoruz.
İkinci yumağıda aynı büyüklükte açıp diğerinin üzerine kapatıyoruz.
Cevizini ekeleyip 2 kaşık daha tereyağ sürüp rulo haline getiriyoruz elinizle ekmek formu verip yağlanmış tepside iki ucunu birlestiriyoruz.
Diger iki yumağıda aynı işlemi yapıp tepsiye yerleştirip yumurtasını sürüp keten tohumunu ekeleyip önceden ısıtılmış fırında180 ‘C pişiriyoruz .
Piştikten sonra dilimleyip servis ediyoruz afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder