Garnitürlü Börek
Televizyondaki Reklamlarda bezelyeli dumanı üstünde börekler görünce soluğu mutfakta aldım. Buzdolabında taze yufkada varken güzel bir tarif oldu .
● 4 adet taze yufka
● 1 Buçuk su bardağı bezelye
● 1 çay bardağı mısır
● 1 su bardağı rendelenmiş Mozzarella peyniri yada kaşar peyniri
● 100 gr.tereyağı
- 28"lik Fırın Tepsimizin tabanını tereyağla yağlıyoruz.
- Bezelyeleri biraz diri olarak haşlıyoruz. İsterseniz hazır kutulardan da kullanabilirsiniz.
- İlk yufkayı tepsinin üzerinde ortasından tutup biraz çevirip yavaşça bırakıyoruz. Şekil olması için isterseniz serip bırakabilirsiniz.
- Tereyağını eritip 1 yemek kaşığı tereyağını yufkaya gezdiriyoruz.
- Diğer yufkaları sırayla mutfak tezgahına serip 2 şer yemek kaşığı tereyağı sürüpaket hazırladığımız harçtan bolca koyup kenarlarını içe doğru katlayıp rulo haline getiriyoruz.
- Tepsinin içerisine ilk yufkanın üzerine resimdeki gibi yerleştiriyoruz.
- Diğer yufkalara da aynı işlemi yapıyoruz.
- Tereyağını böreğimizin üzerine gezdirip kalan harcı boşaltıp yayıyoruz.
- İlk yufkanın kenarlarını üzerine kapatıyoruz. Kalan tereyağını böreğimizin üzerine sürüyoruz.
- Önceden ısıttıgımız fırında 185'C alt -üst pişiriyoruz.
- Fırından çıkardıktan sonra böreğin üzerine nemli bir mutfak bezi örterseniz böreginiz yumuşacık olur. Afiyet olsun
- Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
2 yorum:
Ellerine sağlık Yasemin'cim... çok güzel görünüyor
Elinize sağlık tarif ve sunum çok güzel ayrıca bloğunuzu takibime aldım sevgiler...
Yorum Gönder