Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

GARNiTÜRLÜ BÖREK





Garnitürlü Börek
Televizyondaki Reklamlarda bezelyeli dumanı üstünde börekler görünce soluğu mutfakta aldım. Buzdolabında taze yufkada varken güzel bir tarif oldu .

● 4 adet taze yufka
● 1 Buçuk su bardağı bezelye
● 1 çay bardağı mısır
● 1 su bardağı rendelenmiş Mozzarella peyniri yada kaşar peyniri
● 100 gr.tereyağı

-  28"lik Fırın Tepsimizin tabanını tereyağla yağlıyoruz.
- Bezelyeleri biraz diri olarak haşlıyoruz. İsterseniz hazır kutulardan da kullanabilirsiniz.
- İlk yufkayı tepsinin üzerinde ortasından tutup biraz çevirip yavaşça bırakıyoruz. Şekil olması için isterseniz serip bırakabilirsiniz.
- Tereyağını eritip 1 yemek kaşığı tereyağını yufkaya gezdiriyoruz.
- Diğer yufkaları sırayla mutfak tezgahına serip 2 şer yemek kaşığı tereyağı sürüpaket hazırladığımız harçtan bolca koyup kenarlarını içe doğru katlayıp rulo haline getiriyoruz.
- Tepsinin içerisine ilk yufkanın üzerine resimdeki gibi  yerleştiriyoruz.
- Diğer yufkalara da aynı işlemi yapıyoruz.
- Tereyağını böreğimizin üzerine gezdirip kalan harcı boşaltıp yayıyoruz.
- İlk yufkanın kenarlarını üzerine kapatıyoruz. Kalan tereyağını böreğimizin üzerine sürüyoruz.
- Önceden ısıttıgımız fırında 185'C alt -üst pişiriyoruz.
-  Fırından çıkardıktan sonra böreğin üzerine nemli bir mutfak bezi örterseniz böreginiz yumuşacık olur.   Afiyet olsun
- Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 yorum:

Selma'nin_organik_mutfagi dedi ki...

Ellerine sağlık Yasemin'cim... çok güzel görünüyor

sibel özmen dedi ki...

Elinize sağlık tarif ve sunum çok güzel ayrıca bloğunuzu takibime aldım sevgiler...

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f