Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

KUŞBURNU MARMELATI



Kuşburnu Marmelatı

Sevgili ANNEM ücgündür hummalı bir şekilde kuşburnuyla uğraşıyor. Yemesi kolay lezzeti tartışılmaz bu güzel marmelatın yapım aşaması çok meşakkatlidir. Tabi annem gibi bir defada 10 kg.birden yapmaya kalkarsanız çok yorucu olacaktır.
Memleketim Tokat 'a  da mahalle aralarinda odun atesinde büyük kazanlarla, geceden çuval çuval ezip yapılan meşhur bir marmelattır ve bizim oralarda PELVER denir.

- 1 kg.olgunlaşmış kuşburnu
- yarım kg.şeker  ( damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz )
- 3-4 damla limon suyu

- Kuşburnuların saplarını temizleyip bol suda yıkıyoruz.
- Üç kısımlarını bıçakla tek tek kesip alıyoruz.
- Tencereye kuşburnuları koyup üzerini bir parmak geçecek şekilde su koyup meyveler yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Elimize eldiven takıp yada kevgirle veya blenderla  haşladığımız suyu ile birlikte kuşburnuları eziyoruz.
- Geniş bir leğene süzgeç koyup kuşburnuları elekten sürterek süzüyoruz.
- Süzgeçte kalan kuşburnu çekirdeklerini bir leğene koyup üzerine biraz kaynamış sıcak su koyup bekletiyoruz.
- Çekirdeklerini tekrar süzgeçten geçiriyoruz.
- Sık dokuma bir tül yardımıyla yada sıkı un eleginden bir kez daha  kuşburnu suyunu süzüp son kalan dikenlerini de alıp tencereyle ocağa koyup kaynatıyoruz.
- Orta ateşte göz göz olana kadar pişiriyoruz.
- Göz göz olunca şekerini ce limon suyunu da ekleyip 15 - 20 dakika daha kaynatıp sıcak sıcak cam kavanozlara dolduruyoruz.
Afiyet olsun.
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz 






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f