ELMA-TARÇIN -KARANFİL -LİMON
Mutfaktaki Lahana , et, balık gibi ağır yemek kokularını önlemek için pratik bir yönteme ne dersiniz.
Annemden öğrendiğim bu pratik bilgi sayesinde mutfağım mis gibi kokmaya başladı.
Her evde bulunan limon yada salataya kullandığınız limon kabuklarını
1 adet kabuk tarçın yada 1 yemek kaşığı toz tarçın,
Dörde böldügümüz elma ve
1 su bardağı su ile küçük bir tavaya koyup ocakta kaynatıyoruz kaynamaya başlayınca ocağı kısıp kötü kokular geçene kadar kaynatmaya devam ediyoruz.
Eğer evde limon yada elma yoksa portakal kabuğu, mandalina gibi meyveleride kullanabilirsiniz. Kaynadıkça suyu azalırsa su ilave edebilirsiniz.
Bu bilgiyi okuduysanız lütfen başkalarınada ulaşması için paylaşın
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
4 yorum:
Bunu denemek lazim, sen denediysen kesin ise yarar, emeklerine saglik yasemincim
bende çok yaparım bir de balık yaptığım zaman sulandırdığım yumuşatıcıyı ocağın bir gözünde kaynatırım oda misler gibi kokar güzel bilgi tşkler canım
www.hadisofraya.com
Harika bir öneri. Özelliklede benim gibi kokulara karşı hassas olan eşleri olanlar için gayet faydalı olucak. Ben de bulaşık makinasına koku önleyici olarak yarım dilim limonu 2 -3 seferde bir yenileyerek koyuyorum. Bunu da mutlaka deneyeceğim.
Tarçının kokusunun eve yayıldığını hayal ediyorum da.. Mükemmel gerçekten.. herkesin işine yarayacak bilgiler bunlar.. Teşekkürler..
Yorum Gönder