Ispanaklı Şerit Poğaçalar
Malzemeler
2su bardağı ılık süt
1su bardağı sıvı yağ...
2 yumurta(sarısı üzerine sürülecek)
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1paket yaş maya
3 yemek kaşığı (75gr) tereyağ
İç Harcı
500gr taze ıspanak
1 kase beyaz peynir
Tuz, Pulbiber
yarım çay bardağı sıvıyağ
Ara katlara sürmek için
100 gr. tereyag
Üzerine
Sarı haşhaş
Ilık sütün içerisine şeker ve yaş mayayı eritiyoruz.
Un hariç bütün malzemeleri ilave edip tel çırpacakla iyice özleşene kadar çırpıyoruz.
Azar azar unu ekleyerek ele yapısmayan bir hamur elde ediyoruz.
1saat kadar dinlendiriyoruz.Hamurumuzu
Altı kat olana kadar her kata yag sürüp üst üste koyuyoruz.
Hamurun hepsine aynı işlemi yapıp 15 dakika daha bekletiyoruz.
Sonra oklavamızla altı katlı hamuru açıp pizza bıçağıyla kesiyoruz.Ben biraz büyük olsun diye her hamuru 4 esit parcaya böldüm.8 esit parcayada bölebilirsiniz.
Ispanakları bol suda yıkayıp kurutuyoruz salata gibi ince ince doğruyoruz , yağını ve baharatını atıp peynirini ekliyoruz.
Üçgen parçaların köşe kısmına cizikler attıp yuvarlak kısma ıspanaklı harç koyup bükerek serit poğacamızı tamamlıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine hamurları aralıklarla dizip yarım saatte tepside beklettikten sonra yumurtasını sürüp üzerine sarı haşhaş ekeleyip 180'c pisiriyoruz
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder