Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

FIRINDA KAZ




Fırında Nar gibi Kızarmış Kaz

1 adet orta boy kaz
1 adet limon
Sosu için
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı toz biber
1 çay kaşığı tuz
2-3 yemek kaşığı haşlanmış kaz suyu yada normal su

Aile yemeklerinde en favori Menümü sizlerle paylaştım bütün günü mutfakta gecirmeden misafirlerinize nefis bir lezzet çıkarıyorsunuz kazın pişme süresince bütün hazırlıklarınızi yapabilirsiniz.
Kaz' ın içini ve küçük tüylerini temizledikten sonra limanla kazın bütün gövdesini ovuyoruz bu sayede daha beyaz ve paketleme aşamasındaki bakterileri engellemiş oluyoruz.Suda güzelce yıkayıp duruluyoruz.
Geniş bir tencereye kazın ayaklarını birbirine bağlayıp yerlestiriyoruz. Tenceremizi kazın uzeri kapanana kadar suyla doldurup maksimum 3 saat orta ateste pisiriyoruz.
Suda haşlanmış olan kazı fırın tepsisine alıyoruz Başka bir tepsiyede su doldurup fırının alt kısmına yerlestiriyoruz böylece kaynayan su buhar yapacak kaz daha yumuşak kızaracaktır .
200'C sossuz olarak 15 dakika fırınlıyoruz.
15 dakika sonra çıkarıp yoğurdu biber salça ve tuzla çırpıyoruz üzerine haşlanmış kaz suyundan ekleyip kazın her tarafına sürüp tekrar fırınlıyoruz.
Fırındaki su azalırsa mutlaka su ilave edin.
Pişen kazı dilediğiniz gibi parçalayıp servis ediyoruz 
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
 



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Off mis olmus ellerin dert görmesin

Yaseminle Mutfak Keyfi dedi ki...

tesekkürler Rojin

hdidem95 dedi ki...

farklı bir tarif denemedim ellerine sağlık
www.hadisofraya.com

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f