Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

CEViZLi KATMER


Cevizli Katmer
(8 adet )
Hamuru için
2 kg.un
Ilık su
1yemek kaşığı tuz


İçine Sürmek için
1kase dövülmüş ceviz
250 gr.tereyağı (Oda sıcaklığında yumuşatılmış)

Yapılışı:
Unun ortasını açıp tuzunu ekleyip yavaş yavaş ılık su ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Hamurumuzu 8-9 tane büyük yumak yapıyoruz. Üzerini nemli bir bezle kapatıp yarım saat dinlendiriyoruz.
Yumağımızı hamur tahtasının büyüklüğü kadar açıyoruz.
İçerisine tereyağ sürüp ceviz ekeliyoruz iki uçlarını ortada birleşecek şekilde katlıyoruz.
Tekrar yağ sürüp ceviz ekliyoruz üst üste gelecek şekilde katlayıp tekrar yağlıyoruz son olarak resimdeki gibi katlayarak açtığımız yufkayı tekrar kare seklinde yumak haline getiriyoruz.
Yağlayıp cevizledigimiz yumağı nemli bezle örtüp diğer yumaklara aynı işlemi yapıyoruz bu arada tekrar hamurumuz
dinlenmis yağını çekmiş oluyor.
iyice dinlenen yumağımızı sacımıza sığacak kadar açıp sac yada pizza tavasında cift taraflı pisirip yüzünü yağlıyoruz.Afiyet olsun
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f