Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

MUHALLEBiLi KADAYIF TATLISI



Muhallebili Kadayıf Tatlısı


SAYFA SAHiPLERiNiN DiKKATiNE kesinlikle hiçbir sayfada tariflerimin yayınlanması için iZiN VERMiYORUM bu benim en dogal hakkımdır. 



500gr.çiğ kadayıf

1su bardağı iri çekilmiş ceviz

3 tepeli yemek kaşığı toz şeker

1yemek kaşığı tepeli margarin

Muhallebisi için

1kg.süt

1su bardağı şeker(ölçüyü azaltabilirsiniz)

1su bardağı un

2paket vanilya şekeri

1paket sıvı krema

Süslemek için

15-20 çekirdeksiz üzüm
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Yapılışı:

Kadayıfı bıçak yardımıyla dogruyoruz. Teflon tavaya margarini koyup ısıtıyoruz.Dogradığımız kadayıfları da ekleyip tahta bir kaşıkla orta ateste arada bir karıştırarak kadayıflar renk alıp kuruyuncaya kadar kavuruyoruz.Ocaktan almaya yakın şekerini katıp 5 dakika da şekerle kavurup ocaktan alıyoruz.

Kadayıf soguduktan sonra cevizini katıp karıştırıyoruz.

Muhallebisi icin süt un ve şekeri orta ateşte koyulasana kadar pisiriyoruz. Ocaktan alıp ilk sıcaklığı gecince vanilyasını ekleyip karıştırıyoruz.Muhallebi soguduktan sonra sıvı kremayı ekleyip pürüzsüz olana kadar mikserle çırpıyoruz.

Ben servis olarak geniş ağızlı bardakları tercih ettim bardağın tabanına tepeli bir kaşık kadayıf üzerine bir çorba kepcesi ile muhallebi en üste tekrar tepeli bir yemek kaşığı kadayıf koyup buzdolabında 1-2 saat bekletiyoruz.

Servis etmeden önce ortalarına üzüm koyup servis ediyoruz.Afiyet olsun

BiziFacebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim














  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 yorum:

selma Yıldırım dedi ki...

Ellerinize sağlık Yasemin hanımcığım... tarifleriniz ve bloğunuz çok güzel....sevgiler(Selma'nın Organik Mutfağı)

Yasemin Yigit dedi ki...

Tesekkürler Selma Abla sizlerin begenileri beni onurlandiriyor saygilarimla

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f