Tavada Şipşak Börek
Ansızın gelen misafirleriniz için 15 dakikada hazırlayabileceğiniz , ara öğününüz için yada beş çaylarınız için kolay bir tarif
(3 kişilik) Malzemeler
3 adet hazır yufka
50 gr. eritilmiş tereyağı yada yarım su bardağı sıvıyağ
1 kase beyaz peynir
bir tutam kıyılmış maydanoz
Yufkaları üst üste koyup dört eşit parçaya kesiyoruz.Kestiğimiz parçaları üst üste diziyoruz. Her bir parçaya 1 tatlı kaşığı kadar tereyağ gezdirip geniş kısmına peynirli harctan koyup sarıyoruz. Bütün yufkalara aynı işlemi yapıyoruz.
Teflon tavanın ortasından başlayarak göbek kısmının kenarlarına diğer parçaları da sararak böreğimizi tamamlıyoruz.
Teflon tavayı ocağa koyup orta ateşte elimizle sağa sola çevirerek içinin çekmesini sağlayıp kalan tereyağından çok az tavanın kenarlarına bırakarak böreğin kızarmasını sağlıyoruz.
Tavamızı tam kapatacak şekilde bir tencere kapağı yardımıyla böreğimizin üzerini kapatıp ters çeviriyoruz. Kapakta böreği yavaşca kaydırarak diğer tarafını da kızartıyoruz. Servis tabagına aldığımız böreğin üzerine biraz tereyağı sürüp sıcak sıcak servis ediyoruz.Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder