Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

KİRAZ TURŞUSU



















KİRAZ TURŞUSU

 SAYFA SAHiPLERiNiN DiKKATiNE kesinlikle hiçbir sayfada tariflerimin yayınlanması için iZiN VERMiYORUM bu benim en dogal hakkımdır


Kirazında turşusu olurmuymuş demeyin oluyormuş. Eşim Ordulu ve evlenene kadar bende bilmezdim , öğrendim ve yöresel tariflerimizin arasına girdi.
Ordu, Giresun tarafında çok yapılan kiraz turşusu olduktantan sonra bol suda bekletilip, çekirdekleri çıkartılır soğanla birlikte kavrulup yenen yöresel bir lezzettir.
Ordulu hemşerilerime Selamlar

1.300 kg. Kiraz
300 gr.iri tuz
1 litre kaynatılmış su
3 adet (500ml) cam kavanoz
3 adet  yeni kapak

Kirazları saplarından ayırıyoruz bol suda yıkayıp geniş bir leğene alıyoruz. Tuzun yarısını serpiştirip ara ara alt üst ederek bir gece tuz da bekletiyoruz.
Suyu kaynatıp bir kaba alıyoruz içerisine kalan tuzu ekleyip eritip soğumaya bırakıyoruz.
Ertesi gün cam kavonozlara kirazları üzerindeki tuzu ile birlikte dolduruyoruz.
Soğuyan tuzlu suyu da üzerlerine dolduruyoruz. Kapaklarını sıkıca kapatıp bir kaç kez sallayarak tuzların karışmasını sağlıyoruz.
Serin bir yerde saklıyoruz. Kirazların rengi kahverengi olana kadar açıyoruz.
 Afiyet olsun.BiziFacebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim











  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 yorum:

sieda nur dedi ki...

Cok ilginc, tadi kavurunca nasil olur ki :) Bunu mutlaka denemek isterim, ellerine saglik

EMELCE LEZZETLİ ANLAR dedi ki...

Böyle ilginç tarifler çok hoşuma gidiyor. Buzlukta mevsiminde topladığım birtürlü kiraz var. Denememek için bir nedenim yok. :) ellerinize sağlık.

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f