Güneş Börek
SAYFA SAHiPLERiNiN DiKKATiNE kesinlikle hiçbir sayfada tariflerimin yayınlanması için iZiN VERMiYORUM bu benim en dogal hakkımdır.
Kalabalık kahvaltılar ve özel günlerde sunumuyla göz dolduran ve lezzeti tartışılmaz bu güzel böreği yapmaktan zevk alıyorum. Hem pratik hemde görsel isterseniz patatesli veya ıspanaklı da yapabilirsiniz.
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1paket yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 kg.yakın (800gr.)un
İç Harcı
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1paket yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 kg.yakın (800gr.)un
İç Harcı
1 kase Beyaz peynir
500 gr . ıspanak
yarım çay bardağı sıvıyağ
karabiber ,tuz
karabiber ,tuz
Üzerine
1 yumurta sarısı
Ilık sütün içerisine mayayı ve şekeri eritip sıvıyağı ekleyip karıştırıyoruz.
Tuz ve ununu ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamurdan altı adet büyük yumak döküyoruz.
Ispanakları yıkayıp süzgeçte bekletiyoruz .Suyu süzülen ıspanakları ince ince dogruyoruz içerisine beyaz peyniri ufalayıp yağını ve baharatını atıp karıştırıyoruz.
Her yumağı büyük boy pizza kadar açıyoruz. Yağlı kağıt serdigimiz fırın tepsisine açtığımız yufkayı yerleştirip üzerine ıspanaklı harçtan seriyoruz. İkinci yumağı açıp birincinin üzerine kapatıyoruz. Yufkanın ortasına bir kase kapatıp kenarlarını 16 eşit parçaya kesiyoruz. Her parçayı aynı yöne bakacak şekilde biraz havaya kaldırıp yan çevirip bırakıyoruz.
İki tepsi aynı anda hazırlarsanız çok beklemeden peş peşe böreklerinizi hazırlayıp pisirebilirsiniz.
Yumurtasını sürüp önceden ısıttıgımız fırında 190'C pisiriyoruz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder