Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

BAHARATLI KUZU KOL



BAHARATLI KUZU KOL ( Haslama)
FASULYE
PİLAV


SAYFA SAHiPLERiNiN DiKKATiNE kesinlikle hiçbir sayfada tariflerimin yayınlanması için iZiN VERMiYORUM bu benim en dogal hakkımdır. 


PiRINÇ PiLAVI
2 Su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1yemek kaşığı tereyağ 
Tuz
Bir kac damla limon suyu
3-4 su bardağı sıcak su

 

Yağları tenceremizde ısıtıp yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ilave edip
kavuruyoruz . Sıcak suyumuzu ilave edip karıştırıyoruz. Limon suyu ve
tuzunuda atıp pismeye bırakıyoruz. Afiyet Olsun

Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz  https://www.facebook.com/mutfakkeyfim


FASULYE
1 Kg.taze fasulye (yada dondurulmuş fasulye)
1 tane kuru soğan
2 tane yesil biber
4 tane doğranmış domates
1 yemek kaşığı salça
1-1 buçuk su bardağı sıcak su
Kekik, kimyon ve tuz
Yarım çay bardağı sıvıyağı

Sogan ve biberi küçük küçük doğrayıp yağda saydamlaşana kadar pişirip 
kekigini ilave edip karıştırıyoruz. Salçasını domatesini katıp 
kaynattıkdan sonra suyunu ilave edip peşinden fasulyeleride
ekliyoruz. Pişmeye yakın tuz ve kimyonunuda ekleyip yemeğimizi
pisiriyoruz.Afiyet olsun.

Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz  https://www.facebook.com/mutfakkeyfim


BAHARATLI KUZU KOL
5-6 Parça kuzu kol
1 havuç
3-4 diş sarımsak
1 adet küçük soğan
2 su bardağı su
1 çay tabağı kıyılmış taze kekik
2-3 dal kıyılmış taze biberiye
Kimyon
Pulbiber
Tuz


Etleri bir kac parcaya böldüğümüz havuc sogan sarımsak ve su ile haşlamaya bırakıyoruz.
Etler iyice pişince suyunu cektirip icindeki havuç ve soğanı geri alıp 
kendi yağıyla kavrulmaya bırakıyoruz. Gerekiyorsa 1-2 kaşık yag 
ekleyerek orta ateste kızarmaya bırakıyoruz. Baharatlarını da ekleyip
çift taraflı kendi yağıyla kızartıp servis ediyoruz. Afiyet olsun

Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz  https://www.facebook.com/mutfakkeyfim




 


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f