BAHARATLI KUZU KOL ( Haslama)
FASULYE
PİLAV
PiRINÇ PiLAVI
2 Su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Bir kac damla limon suyu
3-4 su bardağı sıcak su
Yağları tenceremizde ısıtıp yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ilave edip
kavuruyoruz . Sıcak suyumuzu ilave edip karıştırıyoruz. Limon suyu ve
tuzunuda atıp pismeye bırakıyoruz. Afiyet Olsun
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
FASULYE
1 Kg.taze fasulye (yada dondurulmuş fasulye)
1 tane kuru soğan
2 tane yesil biber
4 tane doğranmış domates
1 yemek kaşığı salça
1-1 buçuk su bardağı sıcak su
Kekik, kimyon ve tuz
Yarım çay bardağı sıvıyağı
Sogan ve biberi küçük küçük doğrayıp yağda saydamlaşana kadar pişirip
kekigini ilave edip karıştırıyoruz. Salçasını domatesini katıp
kaynattıkdan sonra suyunu ilave edip peşinden fasulyeleride
ekliyoruz. Pişmeye yakın tuz ve kimyonunuda ekleyip yemeğimizi
pisiriyoruz.Afiyet olsun.
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
BAHARATLI KUZU KOL
5-6 Parça kuzu kol
1 havuç
3-4 diş sarımsak
1 adet küçük soğan
2 su bardağı su
1 çay tabağı kıyılmış taze kekik
2-3 dal kıyılmış taze biberiye
Kimyon
Pulbiber
Tuz
Etleri bir kac parcaya böldüğümüz havuc sogan sarımsak ve su ile haşlamaya bırakıyoruz.
Etler iyice pişince suyunu cektirip icindeki havuç ve soğanı geri alıp
kendi yağıyla kavrulmaya bırakıyoruz. Gerekiyorsa 1-2 kaşık yag
ekleyerek orta ateste kızarmaya bırakıyoruz. Baharatlarını da ekleyip
çift taraflı kendi yağıyla kızartıp servis ediyoruz. Afiyet olsun
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
0 yorum:
Yorum Gönder