Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

HAŞHAŞLI EV EKMEĞİ


HAŞHAŞLI EV EKMEĞİ


  SAYFA SAHiPLERiNiN DiKKATiNE kesinlikle hiçbir sayfada tariflerimin yayınlanması için iZiN VERMiYORUM bu benim en dogal hakkımdır.


2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1paket kuru maya
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 kg.yakın (800gr.)un

İç Harcı
1 su bardağı dövülmüş  haşhaş

1 su bardbar tereyağ
Haşhaş bulamayanlar icin alternatif olarak
(1 su bardağı çekilmiş ceviz + yarım su bardağı tereyağ )

 Üzerine
1 yumurta sarısı

Ilık sütün içerisine mayayı ve şekeri eritip sıvıyağı ekleyip karıştırıyoruz.
Tuz ve ununu ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamurdan iki büyük yumak döküyoruz.

İlk yumağı oklavayla yada elinizle tepsi büyüklüğünde açıyoruz. Üzerine tereyağlı haşhaştan sürüp iki ucunu ortada birleştiriyoruz. 
Diger uçtan başlayarak rulo şeklinde hamuru sarıyoruz. 
Baton kek kalıbının tabanını yağlayıp ekmeğimizi içerisine yerlestirip yarım saat kadar daha mayalandırıp yumurta sarısını sürüyoruz. 
Diger hamurada aynı işlemi yapıyoruz
Önceden ısıttıgımız fırında 180’C pisiriyoruz Afiyet olsun.






















  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f