Yöresel Bir Lezzet TOKAT USULÜ
Baklalı Soslu Dolma
1 paket salamura Tokat Yaprağı
250 gr.kuru bakla (marketlerde bulabilirsiniz)
1çorba kasesi ince bulgur
Bir tutam maydanoz
Bir tutam taze reyhan yada kurusu
Bir tutam dereotu
Kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber, kırmızı biber
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
3-4 adet kemikli kuzu eti
Sosu için
1adet kuru soğan
1yemek kaşığı salça
1buçuk su bardağı sıcak su
Tuz
Baklaları bir gece önceden suya ıslıyoruz.
Ertesi gün kabuklarını soyup küçük küçük dogruyoruz.
Soğanı, maydanoz, dereotunu kıyıp ince bulgur, bakla ve baharatlarını atıp karıştırıyoruz.
Salçayı yağ ve biraz suyla çırpıp ilave ediyoruz.
Tencerenin tabanına bir kaç parça yağlı kuzu eti koyuyoruz.
Yaprakların ortasına birer tatlı kaşığı koyup topak topak sarıyoruz.Etlerin üzerine dolmaları diziyoruz.
Tavada soğanı sıvı yağla saydamlaşana kadar kavurup salçasını tuzunu ekleyip sıcak suyunuda ilave edip kaynattıktan sonra dolmaların üzerine döküp orta ateşte pisiriyoruz.
Yufka ekmegi ve taze soğanla servis ediyoruz.
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Baklalı Soslu Dolma
1 paket salamura Tokat Yaprağı
250 gr.kuru bakla (marketlerde bulabilirsiniz)
1çorba kasesi ince bulgur
Bir tutam maydanoz
Bir tutam taze reyhan yada kurusu
Bir tutam dereotu
Kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber, kırmızı biber
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
3-4 adet kemikli kuzu eti
Sosu için
1adet kuru soğan
1yemek kaşığı salça
1buçuk su bardağı sıcak su
Tuz
Baklaları bir gece önceden suya ıslıyoruz.
Ertesi gün kabuklarını soyup küçük küçük dogruyoruz.
Soğanı, maydanoz, dereotunu kıyıp ince bulgur, bakla ve baharatlarını atıp karıştırıyoruz.
Salçayı yağ ve biraz suyla çırpıp ilave ediyoruz.
Tencerenin tabanına bir kaç parça yağlı kuzu eti koyuyoruz.
Yaprakların ortasına birer tatlı kaşığı koyup topak topak sarıyoruz.Etlerin üzerine dolmaları diziyoruz.
Tavada soğanı sıvı yağla saydamlaşana kadar kavurup salçasını tuzunu ekleyip sıcak suyunuda ilave edip kaynattıktan sonra dolmaların üzerine döküp orta ateşte pisiriyoruz.
Yufka ekmegi ve taze soğanla servis ediyoruz.
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
9 yorum:
yasemincim yeterki yaprak olsun dolma olsun ama bakla ile hiç denememiştim ellerine sağlık canım
www.hadisofraya.com
ellerinize sağlık yasemin hanım. bende dolmayı çok severim ama baklalı bende hiç yapmadım :) @rojdanın mutfağı
Teşekkürler canım her yörenin farklı bir yemeği olur Baklalı Dolma 'da Tokata özel
Teşekkürler Rojda
Çok severim bakla dolmasını yasemin hanım.Harika görünüyor ellerinize sağlık.
Teşekkürler gulay zerin
Ellerinize sağlık Yasemin hanımcığım.... baklalı hiç denememiştim...sevgiler (Selma'nın Organik Mutfağı)
Yorum Gönder