KISIR
1kase ince bulgur
2 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvıyağ...
1çay kaşığının ucu ile limon tuzu
1tatlı kaşığı kuru reyhan
Karabiber, tuz, kırmızı biber
1 buçuk su bardağı sıcak su
Salatası için
1 adet marol
Bir tutam maydanoz
Bir tutam dereotu
3-4 adet yesil soğan
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
İnce
bulguru yağ salça limon tuzu, reyhan ve sıcak suyla birlikte karıştırıp
teflon tavada orta ateste arada bir karıştırarak pisiriyoruz. Suyunu
çektikten sonra ocağı kısıp baharatlarını ilave edip ince bulgurlar tane
tane olana kadar kavuruyoruz.Ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Salata malzemelerini yıkayıp, suyu çektikten sonra dogruyoruz.
İnce bulgurla salatayı geniş bir kapta birleştirip yağını da ekleyip karıştırıyoruz.
Taze üzüm yaprağı yada marolla servis ediyoruz. Afiyet olsun.
BEŞ ÇAYI
iSTER Beş Çayi
ISTER Akşam Menüsü size hangi mod uyarsa ben buraya Nefis Lezzetler bırakıyorum
KISIR
SARMA
İÇLİ KÖFTE
ATOM
ZEYTINYAĞLI YAPRAK SARMASI
1 kase pirinç
2 yemek kaşığı salça
4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
5-6 dal dereotu
5-6 dal maydanoz
5-6 dal taze reyhan
5-6 adet yeşil soğan
karabiber, tuz, kimyon pul biber
yarım çay bardağı su
Sosu için
1 adet kuru soğan
5-6 kaşık zeytinyağı
1 buçuk su bardağı sıcak su
1 adet dilimlenmis limon
1 Tatli kasigi salca
*Yeşilliklerimizi
doğrayıp salça ve su hariç bütün malzemeleri birlestiriyoruz. salçayı
suyla sulandırıp harca katıp karıştırıyoruz.
*Yapraklarımızın içerisine birer tatlı kaşığı harç koyup sarıyoruz.
*Sarmaları
tencereye düzmeden önce soğanı kalın halka seklinde kesip yağla
birlikte tencerede kavurup salcasını ekleyip karıştırıyoruz.
*Limonları kalın dilimleyip içine katıp sıcak suyunu ilave edip kısa süreli kaynatıp ocaktan alıyoruz.
*Sarmaları bu sosa dizip üzerine de bir kaç dilim limon daha ekleyip orta sıcaklıkta pismeye bırakıyoruz.
*Pişen sarmalarımızı servis tabağına alıp servis ediyoruz
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
İÇLİ KÖFTE (KIZARTMA)
İç harcı için
300 gr. az yağlı kıyma
3 adet orta boy soğan...
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
1 tepeli yemek kaşığı biber-domates salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay kaşığı karabiber
2-3 yemek kaşığı tereyağ
Dış Harcı
2 su bardağı çiğ köftelik bulgur
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı un
2 yumurta
1 adet rendelenmiş soğan
1 yemek kaşığı tepeli biber-domates salça
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı sıcak su
Kıymayı
orta ateşte kavuruyoruz. Suyunu cektikten sonra tereyağını ekleyip ince
ince kıydığımız soğanlarla birlikte kavurmaya devam ediyoruz.
Baharatlarını
salçasını katıp 5dakika daha kavurup ocaktan alıyoruz. Soğuması için
tepsiye boşaltıp soguduktan sonra cevizini katıyoruz.
İnce
bulgur irmik ve salçayı derin bir kaba koyup sıcak suyun hepsini
boşaltıp karıştırıyoruz ağzını kapatıp yarım saat dinlendiriyoruz.
Bulgurumuz dinlendikten sonra unu, yumurtasını ve rendeledigimiz soğanı ekleyip 10-15 dakika yoguruyoruz.
Baharatlarını ekleyip bir kaseye ılık su koyup elimizi suya batırarak tekrar yoguruyoruz. Ben toplam 40 dakika yoğurdum.
Harcımızdan
yumurta büyüklüğünde parçalar alıyoruz isaret ve orta parmağımızla
kenarlarına bastırarak oyuyoruz.Havuc yada kücük salataliklada
oyabilirsiniz
Içerisine
1yemek kaşığı harc koyup yavaş yavas ağız kısmını büzerek kapatıyoruz
elimizi suya batırarak limon sekli veriyoruz.Bütün harca aynı işlemi
yapıyoruz.
Teflon tavada bol yagda kızartıyoruz.Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
ATOM MEZESI
İsminden
de anlaşıldığı gibi acı biberlerin yağda kavrulup yoğurtla
bulustugundaki o lezzet mutlaka tadılmalıkır. Rakı mezesi olarak bilinen
ve Ege mutfağına ait olan bu lezzeti beş çaylarınızın yanında çok
seveceksiniz . Ekmeği o kadar çok yediriyorki hic farketmiyorsunuz en
kötü tarafi bu olsa gerek
2 kişilik
6-7 adet kurutulmuş süs biberi (tatlı -acı isteğinize göre )
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı ucu ile toz kırmızı biber
250 gr.süzme yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz
Kekik
Ben
acı biber kullandıgım için çok acı olmasın diye çekirdeklerini çıkarıp
2-3 parçaya böldüm.Tavsiyemdir acı biberin çekirdeklerini çıkarırken
mutlaka eldiven kullanın benim gibi yanmayın.Yanarsanızda ellerinizi
sütte bekletin
Zeytinyağını ve sıvıyağı teflon tavada ısıtıp biberleri karıştırarak
bu yağda biberleri kizartıyoruz . Dikkat edin kuru biberler kızgın yağda
çok çabuk kızarıyor .
Biberleri ocaktan alıp üzerine toz kırmızı biber serpip alt üst ediyoruz .
Yoğurdun içerisine ezilmiş sarımsağı ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
Servis
tabağına aldığımız yoğurdun ortasına kızaran biberleri dizip tavada ki
yagıda üzerine döküyoruz.Bolca kekik ekeleyip servis ediyoruz.
Afiyet olsun .
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder