MARMELATLI KURABiYELER
Marmelatlı kurabiyeler için kimbilir kaç kere özel kalıp aldım. Sağolsun mutfak meraklısı oğullarımın her seferinde elinde kalıyor. Bende bir çember kalıp ve yuvarlak krema ucu ile bu işe çözüm buldum. Sonuç güzel oldu
120 gr.tereyağı
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 buçuk su bardağı un
Üzeri için
Pudra şekeri
İçerisine
Ahududu, kayısı Marmelade
Tereyağı ve pudra şekerini krema kıvamı alana kadar mikserle çırpıyoruz.Krema kıvamındaki hamura azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoğurup strecke folyo ile sarıp buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz.
Hamurumuzu 1 cm kalınlığında açıyoruz . Aynı büyüklükte iki daire kalıp çıkarıp bir tanesinin ortasına krema ucu ile üç adet delik açıyoruz . Bütün hamura aynı işlemi yapıyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 185'C içini çekene kadar renk almadan pişirip çıkarıyoruz .
Soğuyan kurabiyelerin bir tanesine marmelat sürüyoruz . Ben Alman marmelatlarindan kullandım, diğer delikli kurabiyelerin üzerine pudra şekeri döküp marmelatlı kurabiyenin üzerine kapatıyoruz. Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder