PAZILI GÖZLEMELER
Bahçemizde yetiştirdiğimiz pazıların zamanı geldi börek ve gözlemeler için nefis bir tat ben kavurmadan çiğ yapraklardan harç yapıp kullanıyorum böylece vitamini de içinde kalıyor
Hamuru için
2 buçuk kg.un
Ilık su (ununuzun cokluguna göre ayarlanacak)
1 yemek kaşığı tuz
İç Harcı
2-3 deste pazı yaprağı
kimyon, pul biber, tuz, karabiber
yarım çay bardağı sıvıyağ
Üzerine sürmek için bir kase oda sıcaklığında tereyag
Unu yoğurma kabına alıp ortasını açıyoruz.
Tuzunu koyup azar azar ılık su ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Yarım saat hamuru dinlendiriyoruz.Daha sonra yumurta büyüklüğünde yumaklar döküp üzerini nemli bir bezle örtüyoruz.
Pazıları bol suda yıkayıp kurutuyoruz. Birer parmak kalınlığında doğruyoruz
Baharatlarını ve sıvı yağını ekleyip karıştırıyoruz .
Yumakları servis tabağı kadar açıp yarısına pazılı harçtan koyup kapatıyoruz.
Saç üzerinde yada teflon tavada yada pizza tavasında
Orta ateste çift taraflı pisiriyoruz.
Fırçayla az miktarda tereyağ sürüp servis ediyoruz.Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
0 yorum:
Yorum Gönder