Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

SARI HAŞHAŞLI REVANİ





SARI HAŞHAŞLI REVANİ

Her zaman büyük tepsilerle yaptığım bu leziz tatlıyı bu defa küçük aileme göre oranladım.Toplamda 12 porsiyon oldu  ve Sarı Haşhaşla da deneyerek onayladığım pratik garantili ve sunumuyla da göz dolduran Revani için tarifimiz burda

3 küçük boy yumurta
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı sarı haşhaş /mor haşhaş
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1paket kabartma tozu
2 çay bardağı un

Şerbet için

1 buçuk su bardağı şeker
1 buçuk su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

Süslemek için
1 paket kremşanti +1 su bardağı soğuk  süt
Çilek
Haşhaş


●Yumurta ile şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
●Sıvıyağını ekleyip haşhaş ve irmigini katıp çırpıyoruz.
●Un, vanilya, kabartma tozunu eleyerek ilave ediyoruz.
●Yağlayıp unladıgımız küçük boy  tepsimize Revani yi boşaltıp önceden ısıtılmış fırında 185'C pişiriyoruz
●Şeker ve suyu tencereye koyup kaynatıyoruz, kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip bir süre daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
●Kremsantiyi soguk sütle çırpıyoruz ve buzdolabında bekletiyoruz.
●Pişen Revani ılık hale geldiğinde şerbetimizde ılık olarak üzerine döküyoruz.
●Buzdolabında bir saat dinlendiriyoruz
●Kremşantiyi Revaninin üzerine serip çileklerlede renklendirip birazda haşhaş ekeleyip tekrar buzdolabında bekletiyoruz
●Afiyet olsun

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim











  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f